NAV har mye å tilby, og vil nå ut til bedrifter i Nordre Aker

Ann Kristin Fjeldheim, Tove Østvig, Sirid Lunde og Rita Mood fra NAV Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
– Vi i NAV Nordre Aker er her for å bistå folk på veien mot varig jobb. Vi har ikke arbeidsplassene, det har arbeidsgiverne! sier Tove Tove Østvig, som strekker ut en hånd til bedrifter og orgaisasjoner i bydelen.
Publisert: 03.10.2019 kl 08:00
Sist oppdatert: 03.10.2019 kl 14:37
NORDRE AKER: Nå håper NAV Nordre Aker at mange lokale arbeidsgivere benytter den muligheten, og åpner dørene for folk som sliter med å finne jobb.
– Det kan for eksempel være unge som ikke har fullført videregående skole, innvandrere med svake norskkunnskaper eller folk som trenger litt tilrettelegging på arbeidsplassen, for eksempel på grunn av sykdom, sier Tove Østvig, som er teamkoordinator, og jobber med kartlegging av arbeidsevne og arbeidsmuligheter, i NAV Nordre Aker.
Kan ramme alle
– I løpet av livet kan vi alle komme i en situasjon der vi trenger litt hjelp, og vi ser at folk har masse kunnskap og ressurser som arbeidslivet trenger. Gi folk en sjanse – særlig de som ikke havner øverst i søknadsbunken! oppfordrer Østvig.
Andelen som er helt uten arbeid varierer fra bydel til bydel. I september var det bydel Søndre Nordstrand, hvor 4 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige, fulgt av Stovner med 3,5 prosent, som hadde høyest arbeidsledighet i byen.
Lavest ledighet i september hadde bydel Nordre Aker med en ledighetsprosent på 1,7. I bydelene Nordstrand og Vestre Aker utgjør de helt ledige 1,8 prosent av arbeidsstyrken.
Østvig poengterer at det derfor kan være ekstra vanskelig å falle utenfor arbeidslivet i en bydel som Nordre Aker. For dem som blir stående utenfor arbeidslivet i bydelen blir forskjellene større mellom de som har jobb og de som ikke har det.
Rekruttere arbeidsgivere
– Vi har alle mye ressurser, som er til nytte for samfunnet og arbeidsgivere der ute. Og alle kan havne i den situasjonen. Alle kan bli syke, eller trenge behov for hjelp i en periode. Har man hatt en lederstilling, er det ikke sikkert man kan komme tilbake til den etter sykdom, men man kan fortsatt ha mye å gi. Og de aller fleste av oss ønsker å jobbe og bidra i samfunnet, sier hun.
– Derfor vil vi bygge relasjoner med arbeidsgivere i bydelen som ønsker å bidra til inkludering, og høre hva bedriftene trenger fra oss – hva kan NAV bidra med? legger hun til.
Hun sier at NAV Nordre Aker har ulike, nyttige «verktøy», som for eksempel oppfølging av arbeidssøker og arbeidsgiver, lønnstilskudd og mentor, og tilrettelegging. NAV kan samarbeide om opplæringsbehov på arbeidsplassen, slik at veien til varig jobb blir kortere og tryggere for den enkelte og for arbeidsgiverne.
– Det er en vinn-vinn-situasjon for alle, sier Østvig.
NAV Nordre Aker var derfor synlig tilstede på bydelsdagen 14. september i Nydalen, for å bidra til å skape et godt miljø i bydelen.
– Vi yter en rekke tjenester til bydelens beboere, men akkurat på bydelsdagen ønsket vi å være med for å komme i kontakt med og skape relasjoner med arbeidsgivere og frivillige organisasjoner i nærmiljøet. Jobb og aktivitet er helsefremmende, mens arbeidsledighet i mange tilfeller fører til svekket helse og utenforskap, sier Østvig.
Interesserte arbeidsgivere i bydelen kan ta kontakt med NAV Nordre Akers lokale markedskontakt, Cecilie Kevin på cecilie.camilla.kevin@nav.no eller telefon 45406221.
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!