Nordre Aker Budstikke

Nesten 50.000 studerte her i fjor, men et annet studiested er Norges største

Handelshøyskolen BI og Universitetet i Oslo hadde i fjor nesten 50.000 studenter til sammen. BI har også campuser i andre norske byer, men det er campus Nydalen som er størst. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Rekordmange studenter begynte på norske universitet og høgskoler i fjor. Veksten er størst blant høgskolene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2021 kl 10:31

BLINDERN/NYDALEN: Norges største studiested er Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) med 41.900 studenter høsten 2020. Det betyr at 14 prosent av alle norske studenter valgte å studere ved NTNU, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

NTNU i Trondheim var det studiestedet i Norge med flest studenter i 2020. Foto: Gorm Kallestad/NTB

Deretter følger Universitetet i Oslo (UiO) med 26.550 studenter i fjor og Oslo Met og Handelshøyskolen BI, med henholdsvis 21.300 og 21.000 studenter, ifølge tallene.

De er igjen etterfulgt av Universitetet i Bergen og Universitet i Sørøst-Norge, og i 2020 gikk over halvparten av norske studenter ved en av disse seks studiestedene.

Det er likevel høgskolene som har hatt størst vekst, og i 2020 økte antallet studenter ved Handelshøgskolen BI og Høgskolen i Innlandet med 9 prosent fra året før. Blant de mindre studiestedene skiller Høgskolen i Molde seg ut, med en vekst på 17 prosent i samme periode, mens Høgskolen Kristiania hadde en vekst på 41 prosent.


Nedgangen i studenter var størst hos UiO med 2 prosent, som er tredje år på rad universitetet har en nedgang i antall studenter.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...