ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Sikrer millioner til Skeidbanen:

– Skylder partiet en veldig stor takk

Befaring på Nordre Åsen i forrige måned, fra venstre: Eivind Stø fra Rødt, Eivind Skjolden fra Skeid, daglig leder Daniel Holmeide Strand og Reza Rezaee fra Rødt. Foto: Kristin Tufte Haga

I budsjettforliket mellom byrådet og Rødt legges 7,5 millioner kroner i potten for nytt kunstgress på Nordre Åsen. Skeid jubler!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2021 kl 14:20

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE ÅSEN: Byrådspartiene Arbeiderpartiet, MDG og SV melder onsdag at de har blitt enige om et budsjettforlik med Rødt for Oslos 2022-budsjett.

I alt er det gjort endringer på 463 millioner på det budsjettet byrådet fremla tidligere i høst.

Blant endringene er det satt av 7,5 millioner kroner til nytt dekke på Skeids hjemmebane på Nordre Åsen.

Kunstgresset på hovedbanen har ifølge daglig leder i klubben, Daniel Holmeide Strand, blitt reparert rundt ti ganger siden i 2019. Skeid har ikke lagt skjul på at klubben er frustrert over at stadig nye reparasjonsforsøk ikke fører til bedring.

ANNONSE

Skeids A-lag rykker neste år opp til 1. divisjon, etter at de vant sin avdeling i 2. divisjon denne sesongen. Men hovedbanen – Nordre Åsen 1 – har rykket ned noen divisjoner.

Daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, på Nordre Åsen.

– Vi fikk melding om dette i går kveld. Takk til Rødt Sagene som tok tak i dette, og gikk i dialog med sine partikollegaer på Rådhuset. Vi har blitt møtt med en utrolig stor forståelse fra hele partiet, siden vi var i kontakt i september. Tusen takk til Rødt som har bidratt til dette, Skeid skylder Rødt en veldig stor takk! sier daglig leder i klubben, Daniel Holmeide Strand, til Nordre Aker Budstikke.

Rødt på besøk

I forrige måned fikk Rødt fart på saken, da bydelsutvalgsrepresentant Reza Rezaee og Eivind Stø fra Rødt Sagene, besøkte klubben på Nordre Åsen. Senere samme kveld sendte de brev til Rødt sentralt og ba partiet løfte Skeidbanen inn i budsjettforhandlingene med byrådspartiene.

ANNONSE

Budsjettet skal vedtas i bystyret onsdag 8. desember.

Status for Skeids hjemmebane Nordre Åsen 1

Skeids hovedbane ble rehabilitert i 2019 med nytt kunstgress. På grunn av feil fra grunnentreprenør måtte kunstgresset rulles av igjen i 2020 for å gjøre utbedringer. Kunstgressentreprenøren valgte å rulle av kunstgresset med «innfyllet» i, noe som gjorde kunstgressrullene for tunge. Ved forsøket på å rulle de tilbake ut på banen ble alle rullene skadet, og dette lar seg ikke reparere. Banen har strøket på tre «felttester» som sjekker banens tilstand, alle etter utbedringsforsøk fra leverandøren.

I møte Skeid har hatt med Bymiljøetaten kom det fram at de ikke har noe handlingsrom til å skifte ut banen, og planlegger å fortsette med reparasjonsforsøk på entreprenørs regning. Det betyr at A-laget til Skeid ikke har en fungerende hjemmebane når de skal spille i 1. divisjon i 2022, og at all barne- og ungdomsaktivitet, som bruker banen mest, får forringet all aktivitet, ifølge klubben. Skeid har 962 aktive fotballspillere i alle aldre.

Dersom bystyret også bevilger de nødvendige midlene, vil arbeidet gjennomføres så tidlig som mulig våren 2022, sannsynligvis i mars og april. En vellykket utskifting er avhengig av relativt varmt og tørt vær, opplyser Skeid.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE