Nordre Aker Budstikke

Noah (13) på jobb i lokalavisa

Noah Jacobsen fra Kjelsås, på jobb i lokalavisa, her med byrådsleder Raymond Johansen (Ap), som var på besøk i Bydel Sagene. Foto: Janina Lauritsen

– Moro å skrive, kanskje blir jeg journalist på heltid, tenker Noah. Engebråten-eleven jobbet en dag i Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis, for å tjene inn penger til et barnehjem i Tanzania.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2018 kl 12:27

KJELSÅS: Til daglig er Noah Jacobsen (13) elev ved Engebråten ungdomsskole. Torsdag 15. februar var det Operasjon Dagsverk ved skolen, og Noah var på jobb i Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis, lønna går direkte til et barnehjem for jenter i Tanzania.

Annerledes uke

– Hele denne uka har vært litt annerledes. Vi har ikke hatt vanlig undervisning, men blant annet vært på tur til Linderudkollen. Det har vært afrikansk forestilling med skuespill og musikk på skolen, og så har vi jobbet en dag, som jeg har gjort i Nordre Aker Budstikke, forteller Noah.

Noah (13) satser kanskje på en journalistkarriere, han liker ihvertfall godt å skrive. Her i Nydalen hvor Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis holder til. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Norsk dame bak barnehjemmet

Som nevnt for å samle inn penger til IOP - Ilula Orphan Progam. Pengene går til et barnehjem for foreldreløse jenter.

– Barnehjemmet er drevet av en norsk dame, som heter Berit Skaare. Pengene skal gå til å lage en sportsplass ved barnehjemmet, sier Noah.

Fotballjournalist?

– Hvorfor ville du være journalist for en dag?

– Det er moro å skrive, og moro å være journalist. Kanskje blir jeg journalist på heltid når jeg blir eldre? I dag har jeg vært med på møte med juryen for nytt navn på et nytt bygg i bydelen. Jeg har tatt bilder til den saken. I tillegg skal jeg skrive om en dame som har laget en ny app. Og så skal jeg snart bli med ut i sak hvor også byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er invitert. Men det er i Bydel Sagene, forteller Noah.

Som ellers trener og spiller mye fotball, faktisk hver dag, på laget til Kjelsås gutter-04.

– Kanskje blir du fotballjournalist etterhvert da?


– Ja det hadde vært noe!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...