ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Nok en smitterekord i Oslo det siste døgnet

Tirsdag ble det igjen satt smitterekord i Oslo. Samme dag varslet regjeringen gjeninnføring av en rekke inngripende tiltak. Byrådslederen sier han er lei seg på vegne av innbyggerne i byen. Foto: Terje Pedersen (NTB) / Christian Fredrik Borg (NAB)

Tirsdag ble det registrert 1117 nye koronatilfeller i Oslo. Det er det høyeste antallet som er registrert i Oslo i løpet av pandemien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2021 kl 08:53

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Oslo kommune opplyser om smittetallene i en epost til NTB.

Tirsdag i forrige uke ble det registrert 759 nye smittetilfeller i Oslo, mens det mandag denne uken ble registrert 858 nye tilfeller.

Den forrige smittetoppen i Oslo var 2. desember 2021 med 1.078 tilfeller på ett døgn.

Tirsdag innførte regjeringen nye koronatiltak for å forsøke å få kontroll på den økende smitten i Norge. Tiltakene innebærer blant annet at folk oppfordres til å holde en meters avstand til andre, påbud om munnbind der man ikke kan holde avstand og antallsbegrensninger på besøkende i private hjem og på arrangementer og sammenkomster.

Her kan du lese alle tiltakene.

ANNONSE

Raymond: Veldig lei meg

– Det vi nå skal igjennom nå, er det ingen som ønsker seg. Vi hadde gledet oss til en helt vanlig jul. Sånn blir det ikke.

Det sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på pressekonferansen byrådet holdt tirsdag kveld etter at regjeringen kort tid i forveien hadde lagt fram innstramminger i koronatiltakene.

– Jeg er fornøyd med tiltakene, men jeg er veldig, veldig lei meg på vegne av innbyggerne i byen. Og det greier jeg ikke skjule, sa en preget Johansen.

– Det er ikke politikk, men følelser, sa han videre.

ANNONSE

Det har vært knyttet spenning til hvilke tiltak regjeringen ville legge fram, men Johansen sier han opplever at Oslo har blitt lyttet til i opptakten til innstrammingene.

Han ba innbyggerne i hovedstaden om ikke å miste motet.

– Vi kommer gjennom dette, slik vi har gjort mange ganger før, sa Johansen.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE