Nordre Aker Budstikke

Nora (18) fikk drømmejobben!

Nora Ekrem (18) fra Grefsen har kommet til dressurparadiset. Foto: PRIVAT

- Jeg må nesten klype meg i armen, sier grefsenjenta.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2016 kl 20:47

GREFSEN: Som startet med pussekurs for hester i barnehagealder, og som etter videregående skole nå har fått seg jobb som rytter ved flotte Hof Kasselmann-anlegget i Hagen i Tyskland.

Lang erfaring

Nora Ekrem (18) fikk også ta med seg sin egen hest, JJ Hamsun, en norsk varmblod etter hingsten Hotline, til ny jobb i Tyskland.

Fem år gammel begynte hun å ri, på shettisen «Lita» på Ekeberg, så ble hun stalljente hos Lene Kragh på Alna ridesenter, og alle weekend og sommerturer gikk til Marit Delebekk i Skjeberg.

Nora og hennes egen hest, JJ Hamsun. Foto: PRIVAT

- I tillegg har jeg også hester på fôr i Maridalen, på Nordtvedt og i Nittedal, forteller den unge jenta fra Grefsen.


Som også fikk seg egen hest etter hvert, først ponni og så stor hest. Også på landslag for ponni og som junior – i dressur.

Alle hestejenters drøm

- Jeg må nesten klype meg i armen! Jeg tror dette må være alle hestejenters drøm, for et vakker og fantastisk sted. Store ridehus og ridebaner, flotte hester og staller, og så mange dyktige hestefolk, forteller Nora om sitt nye arbeidssted i Tyskland.

Anlegget til familien Kasselmann har historie helt tilbake til mer enn 1000 år siden, og Nora forteller at anlegget har et av verdens største og mest betydningsfulle dressurmiljøer med beridere, hester, fasiliteter og arrangement i topp klasse.
50 personer jobber på anlegget, som er rundt 400 mål stort.

Gammelt og flott anlegg. Foto: PRIVAT

Prøveriding

Nora var på både prøveriding og intervju, før hun fikk jobben.


– Alle ansatte jobber sammen om å fore hestene om morgenen før vi så går og spiser frokost sammen med familien Kasselmann i den ærverdige spisesalen.

Så er det opp på hesteryggen. For det er ikke noe hvilehjem Nora har kommet til. Hun forteller om hektiske dager, med jobb fra klokken 07.00 om morgenen til 18.00 om kvelden, 12 dager i strekk. Så to dager fri.

Nora og JJ Hamsun. Foto: PRIVAT

18 hester

– Vi rir noen timer, før vi alle sammen møtes igjen til varm lunsj. Min hverdag vil bestå av å jobbe som andrerytter i et team, med førsterytter – eller berider - andrerytter og en groom som sammen har ansvaret for en gruppe på rundt 14 til 18 hester til enhver tid, forteller ungjenta fra Grefsen, som rir åtte til ti forskjellige hester hver dag.

Flere ridebaner tilhørende anlegget. Foto: PRIVAT


Det er også salg av hester fra anlegget.

- Nesten hver dag kommer det kunder, og da vises gjerne flere av hestene fram og styles til de skinner. Flere ganger i året arrangerer stedet også store events, som konkurranser, EM, auksjoner, konferanser.

Paradis

Nora fortsetter.

- Nå om dagen tas det masse bilder og ridevideoer til en stor auksjon som skal holdes i desember.

For Nora, og sikkert mange andre, er dette et paradis for dressurinteresserte.


– Så mange vakre og fantastiske hester, rundt 200 totalt. Jeg er så utrolig glad og takknemlig for å ha fått denne mulighetenJ. Takk også til min trener Jonas Elvebakk, som har lært meg så mye. Uten han hadde jeg ikke vært her nå, sier Nora som ikke kunne et ord tysk før hun dro.

Nora forteller om et flott anlegg, der hun arbeider som hestetrener. Foto: PRIVAT

- Pushe komfortsonen

- Jeg tror det er bra å pushe komfortsonen, tenk så mye erfaring jeg får. Allerede nå føler jeg at jeg har utviklet meg masse. Selvfølgelig savner jeg familien og det gode ridemiljøet hjemme.

Hun forteller også om et godt miljø blant de 50 – 60 ansatte ved anlegget, i forskjellige aldre.

Flere fra Norge?

- Det er sosialt om kveldene og i frihelgene, et varmt og inkluderende miljø. Og med mange hyggelige folk. Jeg stortrives. Forresten søker Hof Kasselmann en dyktig hestepasser – elle. Kanskje noen i Norge som har lyst til å søke og bli en del av gjengen her?

Oppfordrer Nora, som har som plan å i hvert fall bli ved Hof Kasselmann i ett år.

- Så får vi se hva som skjer etter det!

LES OGSÅ: Trikkehallen på Grefsen jubilerer: Var «aldeles uhørt moderne»

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...