Nordre Aker Budstikke

Nordens nye superattraksjon på Storo

Slik så utviklingen ut i forrige uke. Den 22. mars 2018 vil Norges største kino endelig stå klart. Foto: SF Kino

Administrerende direktør i SF Kino, Ivar Halstvedt, klarer nesten ikke å holde tilbake begeistringen over den nye IMAX-salen som bygges ved Storo. – Det kommer til å bli en stor attraksjon for Norge, sier han.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.07.2017 kl 10:55

STORO: SF Kino sin nye "behind the scenes"-film avslører nye detaljer om Norges største kino som åpner ved Storo 22. mars 2018.

Videoen legger spesiell vekt på den største salen i bygget, hvor Norges aller første IMAX-sal vil ligge.

– Norges største kino skal ha Norges eneste IMAX i Norges største sal, som skal vises på Norges største lerret, forteller administrerende direktør i SF Kino, Ivar Halstvedt, til Nordre Aker Budstikke.

Filmen kan du se neders på denne siden!

Slik vil Norges største kino se ut neste vår. Foto: Hille Melbye Arkitekter

Men hva er egentlig IMAX?

IMAX er et filmformat som tilbyr større størrelse på film, og dermed forbedret resolusjon og detalj i bildet. Denne populære løsningen har vært ønsket av norske filmfanatikere i åresvis.

– IMAX er verdens største digitale filmformat og innebærer at vi vil vise filmer på lerret større enn en låvevegg. Dette gjør oss i stand til å gi folk fabelaktige kinoopplevelser, fortalte Halstvedt til Filmweb i 2015.

Storo Kino vil ha 14 saler totalt, har kapasitet til å kjøre mer enn 25 filmer samtidig og ha over 2000 sitteplasser.

For flere detaljer, les i arkivet: Storo får Norges største kinosenter.

Kinoen kommer til å stå klar den 22. mars 2018. Foto: SF Kino

Gjentar svensk suksess

Samarbeidet med IMAX er noe SF kino har hatt i kortene en lang stund. De har lenge visst at det er en enorm interesse for IMAX i Norge, forteller Halstvedt.

– Det er viktig å ha en stor norsk attraksjon, og da spesielt en som ikke er lett å få tak i et annet sted.

– Vi bygde noe lignende i Stockholm for to år siden, og nå er det den mest besøkte IMAX-salen i hele verden.

Halstvedt har tidligere uttalt at Storo - med forbindelser fra buss, t-bane, trikk og Ringveien - er det perfekte stedet for å bygge Norges største kino.

LES OGSÅ: Storo – fra steinalderen til storsenter


– Vi vet med sikkerhet at IMAX er noe alle kommer til å sette pris på. Vi er veldig stolte av dette, og gleder oss til åpning, forteller Halstvedt.

IMAX er verdens største digitale filmformat, og gir mulighet til å vise langt større bilder enn man kan i en konvensjonell kinosal, skriver SF Kino. Les mer av deres offisielle lansering av kinoen HER.

Storo Storsenter la ut en "behind the scenes"-snutt på sin Facebookside i forrige uke. Foto: SF Kino

Se videoen her:


LES OGSÅ:

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...