Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker på smittetoppen i Oslo

På Aker legevakt er det satt opp et testområde utendørs for koronaviruset. Foto: Christian Fredrik Borg (illustrasjonsfoto)

Det er ifølge Folkehelseinstituttet registrert 33 smittede i bydel Nordre Aker lørdag morgen. Tallene kan imidlertid være langt høyere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2020 kl 17:29

NORDRE AKER: Lørdag morgen er antallet smittede av koronaviruset i bydel Nordre Aker 33. Ett av tilfellene ble påvist i februar, de resterende 32 er påvist i mars. Det viser tall fra Folkehelseinstituttets (FHI) meldingssystem for smittsomme sykdommer. Tallene er fra Oslo kommune.

Nordre Aker Budstikke presiserer at tallene er kommunens egne og nødvendigvis ikke inkluderer alle som har testet positivt og er hjemmehørende i bydelen. Det er ikke kjent hvor ofte Oslo kommune oppdaterer disse tallene. Folkehelseinstituttet opplyser lørdag til Nordre Aker Budstikke at de jobber med en løsning for pressen. Tallene deres og kommunens tall gjenspeiler ikke hverandre, opplyser pressevakten.

Ti til hundre ganger så høyt

Antallet smittede kan imidlertid være langt høyere enn det testresultatene viser. Ikke alle som kan være smittet blir testet. I en NRK-sak fra starten av mars sa smittevernoverlege Tore W. Steen at så mye som ti til hundre ganger flere kan være smittet enn tallene viser.


Smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo kommune. Her fra en pressebrief om koronaviruset for nesten tre uker siden. Foto: Christian Fredrik Borg (arkivfoto)

Høyere enn landssnittet

Aftenposten, som omtaler tallene, skriver at det er store forskjeller mellom bydelene.

Deres datagrunnlag er hentet inn noe tidligere enn Nordre Aker Budstikkes gjennomgang. Avisa skriver at det er 31 smittede i Nordre Aker. Det var 76,5 prosent høyere enn landsgjennomsnittet smittede i forhold til innbyggertall.

I forhold til antall smittede per 10 000. innbygger, er Nordre Aker på fjerdeplass i Oslo av Oslos totalt 15 bydeler, ifølge avisa (da ser vi bort fra området Sentrum, der det er få innbyggere). Bydelene Ullern, Frogner, Sagene, Nordre Aker og Vestre Aker utgjør topp fem.

Nordre Aker er den femte mest befolkede bydelen i Oslo. Bydel Grünerløkka er den med flest innbyggere, drøyt 60 000. Det er registrert 51.588 innbyggere i Nordre Aker i 2019, viser tall fra Oslo kommunes "Bydelsfakta".


Det er store variasjoner i Oslo. I starten av epidemien er det nesten syv ganger flere bekreftede smittede i Ullern enn på Grorud, skriver Aftenposten.

LES OGSÅ: Lørdag strømmer folk til Maridalen og andre friområder. Beboere er bekymret

Skoler og barnehager

Det blant annet påvist smitte i Sognsveien og Tåsen barnehager, på Berg skole og hos en ansatt på Lillohjemmet.

Nordre Aker Budstikke har tidligere denne uka vært i kontakt med bydelsadministrasjonen. De kan ikke kommentere hvor det er påvist smitte, men prioriterer nå å begrense smitte.


Frem til midnatt fredag er det rapportert 1926 smittede til Folkehelseinstituttet. 183 av disse er påvist fra midnatt torsdag til midnatt fredag. Totalt er det rapportert syv dødsfall i Norge. Alle disse er eldre personer.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...