ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker på smittetoppen i Oslo

På Aker legevakt er det satt opp et testområde utendørs for koronaviruset. Foto: Christian Fredrik Borg (illustrasjonsfoto)

Det er ifølge Folkehelseinstituttet registrert 33 smittede i bydel Nordre Aker lørdag morgen. Tallene kan imidlertid være langt høyere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2020 kl 17:29

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Lørdag morgen er antallet smittede av koronaviruset i bydel Nordre Aker 33. Ett av tilfellene ble påvist i februar, de resterende 32 er påvist i mars. Det viser tall fra Folkehelseinstituttets (FHI) meldingssystem for smittsomme sykdommer. Tallene er fra Oslo kommune.

Nordre Aker Budstikke presiserer at tallene er kommunens egne og nødvendigvis ikke inkluderer alle som har testet positivt og er hjemmehørende i bydelen. Det er ikke kjent hvor ofte Oslo kommune oppdaterer disse tallene. Folkehelseinstituttet opplyser lørdag til Nordre Aker Budstikke at de jobber med en løsning for pressen. Tallene deres og kommunens tall gjenspeiler ikke hverandre, opplyser pressevakten.

Ti til hundre ganger så høyt

Antallet smittede kan imidlertid være langt høyere enn det testresultatene viser. Ikke alle som kan være smittet blir testet. I en NRK-sak fra starten av mars sa smittevernoverlege Tore W. Steen at så mye som ti til hundre ganger flere kan være smittet enn tallene viser.

ANNONSE

Smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo kommune. Her fra en pressebrief om koronaviruset for nesten tre uker siden. Foto: Christian Fredrik Borg (arkivfoto)

Høyere enn landssnittet

Aftenposten, som omtaler tallene, skriver at det er store forskjeller mellom bydelene.

Deres datagrunnlag er hentet inn noe tidligere enn Nordre Aker Budstikkes gjennomgang. Avisa skriver at det er 31 smittede i Nordre Aker. Det var 76,5 prosent høyere enn landsgjennomsnittet smittede i forhold til innbyggertall.

I forhold til antall smittede per 10 000. innbygger, er Nordre Aker på fjerdeplass i Oslo av Oslos totalt 15 bydeler, ifølge avisa (da ser vi bort fra området Sentrum, der det er få innbyggere). Bydelene Ullern, Frogner, Sagene, Nordre Aker og Vestre Aker utgjør topp fem.

Nordre Aker er den femte mest befolkede bydelen i Oslo. Bydel Grünerløkka er den med flest innbyggere, drøyt 60 000. Det er registrert 51.588 innbyggere i Nordre Aker i 2019, viser tall fra Oslo kommunes "Bydelsfakta".

ANNONSE

Det er store variasjoner i Oslo. I starten av epidemien er det nesten syv ganger flere bekreftede smittede i Ullern enn på Grorud, skriver Aftenposten.

LES OGSÅ: Lørdag strømmer folk til Maridalen og andre friområder. Beboere er bekymret

Skoler og barnehager

Det blant annet påvist smitte i Sognsveien og Tåsen barnehager, på Berg skole og hos en ansatt på Lillohjemmet.

Nordre Aker Budstikke har tidligere denne uka vært i kontakt med bydelsadministrasjonen. De kan ikke kommentere hvor det er påvist smitte, men prioriterer nå å begrense smitte.

ANNONSE

Frem til midnatt fredag er det rapportert 1926 smittede til Folkehelseinstituttet. 183 av disse er påvist fra midnatt torsdag til midnatt fredag. Totalt er det rapportert syv dødsfall i Norge. Alle disse er eldre personer.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE