Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker-par bak Norges «Beste nye restaurant»

KOKK: Selv kokk, Jørn Lie fra Disen, som sammen med kona Pernille Høgli, eier og jobber i Norges beste nye restaurant, Vaaghals. Foto: Morten Holt, magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no

Disenparet Jørn Lie og Pernille Høgli eier og arbeider i restauranten Vaaghals, nå kåret til beste nye restaurant i Norge i 2014.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2015 kl 14:54

DISEN: Ifølge Hotell og Restaurantbransjens eget nettsted, spisekartet.no, er Vaaghals kåret til den beste nye restauranten i Norge i 2014. Nettopp av bransjen selv.

Vaaghals ligger i Operakvartalet. Fra bransjens eget magasin, horecanytt.no,står det følgende: Vaaghals, som åpnet i Barcode høsten 2014, har allerede rukket å markere seg. Innehaverne Jørn Lie og Eirik Strøm Lillebø har skapt en ny og spennende møteplass i et av vekstområdene i Oslo.

De to er hovedeiere for restauranten, og har med seg de fire gutta på tur på eiersiden, Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie, Arne Hjeltnes og kokk Arne Brimi.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Størst at det kommer fra bransjen selv

- Dette er bare så utrolig moro og en veldig stor anerkjennelse for alle oss som jobber med Vaaghals. Det betyr at vi har gjort noe riktig. En skikkelig klapp på skulder til alle og fjær i hatten. Det aller største ved kåringen, må være at det er bransjen selv som har kåret oss til beste nye restaurant, sier en veldig fornøyd Jørn Lie.


Les også: Knallstart for Nordre Aker Budstikke

Restauranten har vært åpen i tre måneders tid. Fra før av driver samme eierne Gamle Raadhus og Grosch i Arkitekturmuseumet i Oslo. Kjøkkensjefen ved Vaaghals får spesielt også skryt, Steffen Hansen, tidligere ved grytene ved Grefsenkollen Restaurant.

Maten på bordet

- Vaaghals er en kjempesatsning fra vår side. Fra den litt mer «trauste» Gamle Raadhus, har vi tatt med den lune og gode atmosfæren, inn i stål og betong. Blant annet ønsker vi å gjenskape de gode søndagsmiddagene med norsk mat. All mat blir satt på bordet, kjøtt eller fisk, poteter og saus, og så er det bare å dele, sier Lie.

Han forteller om veldig bra besøk i restauranten siden åpningen .

- 30 - 40 ansatte i takt

- Vi begynte jo stille og litt forsiktig i oktober. Men ting har fungert veldig bra i denne store restauranten. Det er jo mye som skal stemme med for å få 30 – 40 ansatte til å gå i takt!

For ikke lenge siden fikk Norge også en kokkeverdensmester, Ørjan Johansen. Han avslørte at selv en kokkeverdensmester spiser taco. Det gjør også Lie.

Spiser spesial-taco

- He, he. Ja, det må jeg jo fra tid til annen. Men ikke helt den tradisjonelle fredagstacoen, gjerne med kylling, ler Lie.

Favorittmat?

- Det må bli fersk nytrukket sjømat, gjerne tilberedt på hytta på Hvaler!, sier Lie som dessverre ikke har noen umiddelbare planer om å åpne restaurant i Nordre Aker også.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...