Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker tilbake på smittebunnen

Nordre Aker har for øyeblikket det laveste smittetrykket i Oslo. Utsikt over bydelen og deler av Oslo fra toppen av Havnabakken. Foto: Christian Fredrik Borg

Foruten en dag tidligere denne uken, er det halvannen måned siden sist.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Det er ikke registrert nye smittede i Nordre Aker det siste døgnet. De siste 14 dagene er det totalt meldt om 12 nye smittetilfeller i bydelen.

Smittetrykket er på 22,6 koronatilfeller per 100.000 innbyggere i bydelen. Det gjør at Nordre Aker igjen har minst smitte i Oslo.

Nordre Aker var også tirsdag bydelen med minst smitte, men Alna og Stovner har dominert med minst smitte den siste tiden. Sist Nordre Aker hadde lavest smittetall, foruten enkeltdagen tidligere denne uken, var i slutten av mai. Da var smittetrykket på 55 tilfeller per 100.000 innbyggere.

I midten av juni hadde Nordre Aker det nest høyeste smittetrykket i Oslo. Årsaken var et større utbrudd blant russ i Oslo vest. Smittetrykket var da rundt ti ganger så høyt som nå.

Færre enn i forrige uke

Det er registrert 23 nye koronasmittede i hele Oslo siste døgn. Ifølge NTB er det én under snittet de sju foregående dagene.

23 tilfeller er tre færre enn på onsdag, og 14 færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 23 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i bydelen St. Hanshaugen. Der ligger smittetrykket på 89 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det ble registrert én nye smittede i bydelen siste døgn.

Etter det følger bydelene Frogner (74) og Gamle Oslo (58).


Totalt er 37.774 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...