Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nordre Akers stortingsrepresentant vil fortsette

– Jeg synes det er fantastisk å ha Erna som sjef, hun er arbeidsom, kunnskapsrik og humoristisk, sier Kristin Vinje. Foto: KRISTIAN THORBJØRNSEN

Kristin Vinje fra Korsvoll, nestleder i Oslo Høyre, ønsker en periode til på Stortinget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2016 kl 12:19

KORSVOLL: «Jeg har nå svart JA på henvendelsen fra nominasjonskomiteen i Oslo Høyre. Jeg stiller meg til disposisjon – så får folket avgjøre» skrev Vinje på Facebook fredag.

– Det har vært utrolig lærerikt og fantastisk gøy, sier hun til Nordre Aker Budstikke, om sine tre år på Stortinget – så langt.

Det er nå litt over ett år til stortingsvalget neste høst. Vinje er Høyres fraksjonsleder i Kirke-, utdanning- og forskningsskomiteen.

Oslofokus

Vinje forteller at hun disse tre årene har hatt fokus på å øve innflytelse på Oslo-saker i Stortinget. Hun trekker fram OL-søknaden, som til hennes skuffelse endte med å bli trukket, og Oslopakke 3 som engasjerende Oslo-saker å jobbe med.

– Oslobenken har flere ganger blitt kritisert for å gjøre lite for egen landsdel, sammenliknet med representanter fra andre steder i landet. Hvor gode er dere på å jobbe for hovedstaden?

– Vi kan sikkert bli bedre. Men for egen del kan jeg si at jeg ofte tenker på hvordan jeg representerer Oslo. Jeg er ute og besøker bedrifter og organisasjoner én dag i uka. Og dersom noen som ikke har fått besøk ønsker det, er det bare å ta kontakt, sier Vinje.

Hun tok i høst over ledelsen av Oslobenken på Stortinget. Og forteller at samarbeidet med byrådet i Oslo er viktig.

I høst skrev Nordre Aker Budstikke om at politikerne selv ville ha tettere samarbeid mellom Oslobenken og byrådet.

Utdanning

– Gir det noen fordeler for Nordre Aker å ha en «lokal representant» på Stortinget?

– Hehe, jeg vet ikke om jeg kan peke på noe konkret der oppe, sier Vinje, men legger raskt til:

– Hvis ikke vi tar med institusjonene for høyere utdanning, som ligger i bydelen, da.

Som kjemiker, forsker og tidligere direktør for Simula School of Research and Innovation, er nettopp høyere utdanning noe som står fraksjonslederen nært.

– Vi har tatt et krafttak for høyere utdanning. Og så har regjeringen prioritert Life Science-senteret til Universitetet i Oslo, som skal bygges i Gaustadbekkdalen, sier hun.

– Og ikke minst er ny femårige lærerutdanning et grep for fremtiden.

LES OGSÅ: Kristin Vinje vikarierer som utdanningsbyråd

Fra byrådet i Oslo

Kristin Vinje var finansbyråd i Oslo da hun ble nominert til sikker stortingsplass før valget i 2013. Forskjellene mellom det å være byråd i Oslo og å sitte på Stortinget er mange.

– Vi sitter litt lenger fra det «faktiske livet», sier Vinje.

– Som byråd i Oslo er det kortere fra beslutningene tas til de resulterer i aktiv handling. Men det er spennende å få sitte på Stortinget og påvirke på et høyere nivå. Sette spor etter seg i et historisk perspektiv.

LES MER: Kristin Vinje: Oslopakke 3 – en seier for innbyggerne i Oslo

Hold deg oppdatert! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...