Nordre Aker Budstikke

Ny bred skole- og turvei kommer her, med lys

Ny tur- og skolevei - ned fra Frysjaveien til Akerselva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mens du er på ferie, jobbes det for å få på plass turveistrekket til skolestart.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2017 kl 14:29

NORDRE AKER: Det er opprusting av skoleveiene i bydel Nordre Aker. Som den fra Korsvoll til Engebråten Ungdomsskole.

Nordre Aker Budstikke har ved flere tidligere anledninger skrevet om elever fra Korsvoll skole, som ikke fikk plass på Nordberg ungdomsskole til høsten 2017. Og derfor i stedet må begynne på Engebråten ungdomsskole.

Sykle og gå trygt

Nå oppgraderes skoleveien for korsvollelever på vei til Engebråten. Til skolestart skal det bli mulig å gå og sykle trygt gjennom Svensenga - over nytt eller eksisterende gangfelt over Frysjaveien, på fortauet bortover Frysjaveien, og svinge ned ny turvei med lys, over brua og Akerselva, og ut på turveien som går mot Engebråten, og under jernbanen til ungdomsskolen.

LES OGSÅ: Jubel i leiren - 11 millioner kroner til bedre skolevei

Prosjektleder Vibeke Fredrikke Rørholt og arbeider i regi av Bymiljøetaten, Ludvig Sververmoen på den kommende nye veien mellom Frysjaveien og Akerselva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Like bred

– Denne veien blir like bred som den som går på andre siden av elva, slik at denne også kan brøytes om vinteren. Det blir belysning også, forteller prosjektleder Vibeke Fredrikke Rørholt i Bymiljøetaten.

Lys på brua

Brua over elva er som tidligere nevnt vurdert skiftet ut med bredere bru, slik at den også kan brøytes med brøytebil vinterstid.

Det nye veistrekket skal stå klart til skolestart. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Den smale eksisterende brua - se bilde nedenfor - får lys på hver side, og vil bli måkt. Er det mulig, vil den bli byttet ut. Denne prosjekteringen er det søkt penger til i 2018, sier Rørholt.


Smal bru over Akerselva. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...