Nordre Aker Budstikke

Ny islandsk sokneprest - i Nordberg Kirke

Mange kvinnelige prester på en gang på Nordberg søndag. Kristin Stang Meløe, sokneprest i Nordberg. Arna Grétarsdóttir tidl.islandsk sokneprest i Norge. Lilja Kristin Þorsteinsdóttir den andre islandske presten i Norge. Frú Agnes M. Sigurđardottir Islands biskop. Helga Soffía Konrađsdottir prost i Reykjavik. Ragnheiđur Karitas Petursdottir nyinnsatt sokneprest for den Islandske menigheten i Norge. Foto: NORDBERG KIRKE

Det er bare to islandske prester i Norge, og med hele landet som arbeidsområde. Søndag var det innsettelse av ny islandsk sogneprest, i Nordberg Kirke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2016 kl 09:12

NORDBERG: Sokneprest i Nordberg Kirke, Kristin Stang Meløe, forteller at det så langt bare har vært to islandske prester i Norge.

- Og de har hele landet som arbeidsområde. Det betyr at de må reise mye, og det er islandske forsamlinger fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, forteller Stang Meløe.

Bruker Nordberg Kirke

Og fortsetter.

- Den islandske menigheten i Norge har i mange år brukt Nordberg kirke som gudstjenestested. Dette er noe Nordberg menighet setter stor pris på, og vi gleder oss over et svært godt forhold til og videre samarbeid med islendingene.

Det var flere islendinger i Nordberg Kirke under innsettelsesgudstjenesten søndag.


Blant annet Islands biskop, prosten i Reykjavik og flere andre prester.

Innsettelsesgudstjeneste i Nordberg Kirke søndag . Foto: NORDBERG KIRKE

Feststund

- Det sier noe om at den islandske kirken høyt verdsetter prestetjenesten for islendingene i Norge, ifølge Stang Meløe.

Hun legger til.

- Gudstjenesten ble en feststund med mye flott musikk av det islandske koret Ískórinn og av solist Margret Brynjarsdóttir. Nordberg menighets kantor Ole Johannes Kosberg var engasjert til å spille under gudstjenesten.

Andre deltagere

Også den islandske ambassadøren Hermann Ingólfsson var tilstede.
 
Den nye soknepresten heter Ragnheidur Karitas Petursdottir. Biskopen heter Agnes M. Sigurdardóttir og prosten i Reykjavik heter  Helga Soffia Konradsdottir.

I tillegg var den islandske presten på vestlandet med, Lilja Kristin Thorsteinsdóttir. Den tidligere islandske soknepresten i Norge, Arna Grétarsdottir var også med.
 
LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...