Nordre Aker Budstikke

Ny start – eller?

Debatten om Flexbo-prosjektet i Kapellveien 118 går videre – hvem er det egentlig som skal flytte inn der?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2008 kl 16:27

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke (NAB) har flere ganger skrevet om Flexbo-prosjektet i Kapellveien 118. Prosjektleder Sven Bue Berger i Oslo kommune fortalte at bosettingen av fem personer i fem småhus går sin gang, til tross for at prosjektet nå har fått publisitet og naboprotester.

– Det handler jo om å gi de svakeste i samfunnet en sjanse til å ordne opp i livet sitt, sa Bue Berger til NAB.

Beboerne skal etter planen flytte inn før sommeren.

Ikke "en ny start"I etterkant av forrige ukes intervju med prosjektlederen har NAB mottatt en henvendelse fra en person som mener å ha sikre opplysninger om at personene som "kvalifiserer" for å bo i småhusene, ikke er tidligere rusmisbrukere som nødvendigvis "ønsker en ny start i livet", men tvert imot personer med alvorlige rusproblemer, og at nettopp rusmisbruk er "et must" for å få plass i Flexbo. I tillegg blir det hevdet at de som blir Flexbo-beboere har så store adferdsvansker at de for eksempel ikke kan bo på vanlig hospits.

Rusmisbruk ikke "kriterie"

Men spesialkonsulent Åslaug Lyngset i kommuneprosjektet avviser at rusmisbruk er et "kriterie" for å få plass i Flexbo.

– Vi har kun ett kriterie til beboerne i småhusene, og det er at personene er av målgruppen "langtids bostedsløse". Det betyr at de av ulike årsaker har valgt å bo ute, og har gjort dette over tid, sier Lyngset som også forteller at noen av Flexbo-deltagerne heller aldri har ruset seg.


– Personene har ulik problematikk. Noen har aldri ruset seg, men bor likevel ute. Det kan være fordi de ikke orker/evner å bo sammen med andre – kanskje betalingsevne, angstproblematikk og liknende.

Ønsker selvstendighet– Andre har et rusmisbruk, men vil likevel ikke bo i Rusmiddeletatens tiltak. Felles for dem er at de ønsker å leve selvstendige liv, og de vil skjerme seg selv fra all den støy og problematikk store boanstalter kan medføre. De ønsker også å forholde seg til færrest mulig mennesker, avslutter Lyngset.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...