Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ny turvei med «boardwalk»

Denne skissen er fra høringsrunden i høst - turtrasé Grinda - Sognsvann, Nordmarka. Nå igjen på begrenset høring, med noen små justeringer ved Kolls langrennsanlegg og ved Langmyr. Foto: Grinda - Sognsvann, Nordmarka - helårs turvei - PLAN- OG BYGNINGSETATEN.

Den nye turveien fra Grinda på Korsvoll til Sogn, eller «the missing link» i turveinettet, er igjen ute på høring. Nå også med «boardwalk» over den kranglete myra.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.07.2016 kl 08:59

NORDMARKA: Det gjelder ny turveitrasé fra Grinda på Korsvoll til Sognsvann i vest.

Eller nærmest en «missing link», i alle fall med tanke på runden Brekke – Korsvoll – Sogn – Ullevålseter – Hammern og tilbake til Brekke igjen.

Myr skaper trøbbel

Saken var ute på høring i fjor høst. Det har kommet kommentarer, særlig med hensyn til eksisterende bebyggelse og myr- og vannproblematikk ved Langmyra, der også turveien skal ha trasé.

I den forbindelse ønsket Plan- og bygningsetaten en redegjørelse om grunnforholdene ved Langmyrgrenda – helårstraséen mellom Grinda og Sognsvann skal krysse Langmyr.

Av redegjørelsen, går det også frem at boligområdet ved Langmyrgrenda er støttet opp av pæler på myra og endring av grunnvannstanden i området kan føre til uttørking og setningsskader.

Her kan du lese hele redegjørelsen hos PBE (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Dette skjer når Tåsentunnelen stenger i sommer

Boardwalk

Nå er igjen saken ute på høring. Det foreslås en «boardwalk» – ikke en bru, men en installasjon av treverk – over myrparti der Langmyrgrenda slutter mot Marka. Det kan løse eventuelle problemstillinger med myra og vannproblematikk, som en opparbeidet turvei kanskje kan skape for bebyggelsen i nærheten.

Traseen er nå foreslått endret til å krysse utløpsområdet til myren og følger skogkanten videre mot sør.

Den svarte avlange boardwalk'en tegnet inn ovenfor bebyggelsen i Langmyrgrenda nærmest Marka. Foto: PLAN- OG BYGNINGSETATEN/SWECO

«Traséen blir da liggende på fjell og er trukket lenger unna bebyggelsen i Langmyrgrenda. Over utløpsområdet ved Langmyra er det foreslått å etablere en bro eller boardwalk som ikke hindrer vannføringen fra myren. Boardwalk'en foreslått med en lengde på rundt 10 meter og en bredde på 3.5 meter. Det skal kunne kjøres med løypemaskin på boardwalk'en, står et i de nye sakspapirene», hvor man også kan lese:

«Ved Langmyr og videre sørover til Peder Ankers vei er bredden på traséen foreslått endret fra 20 meter til 10 meter. Forutsetningene for plassering av traséen er begrenset med tanke på avstand til bebyggelse og lokale grunnforhold. Det er derfor ikke behov for å regulere en korridor på mer enn 10 meter.»

Så gjenstår å se om det også blir den vedtatte løsningen. Hele saken med justeringer på tegninger, og som er på utvidet høring nå, kan leses her.

Nye 3,3 kilometer lang

«Turveien vil bli ca. 3300 meter lang, inkludert to grener sørover til bebyggelsen på Korsvoll og Nordberg. Traséen vil bli opparbeidet med grus i 2,5-3 meter bredde. Total bredde på bearbeidet trasé, inkludert sidearealer, skal ikke overskride 5 meter», står det blant annet i sakspapirene.

Turveien planlegges også for lyssetting.

Mange blir nok glade for forslaget, for med den nye turveien på plass, så knyttes et stort eksisterende løype- og turveinett sammen.

Turveien skal legges til rette for syklister, turgåere til fots og skiløpere, står det videre i sakspapirene.

LES OGSÅ: Så mye eiendomsskatt betaler vi i Nordre Aker

Kolls løypenett

Bymiljøetaten har også tilrettelagt traséplanene i samsvar med Kolls løypenett. Også der er det noen endringer på høring, siden i høst.

Den nordlige delen av traseen er flyttet rundt 30 meter vestover slik at denne sammenfaller med eksisterende løype. Ved Kollbanen, mellom naturgressbanen og det asfalterte området, er turveien flyttet rundt 20 meter lenger sør, over den nedre asfalterte delen av Kollbanen.

Videre fra sakspapirene:

«Turveien reguleres med en korridorbredde på 10 meter fra enden av naturgressbanen og videre sørover ned til Minister Ditlevs vei. For turveien videre nordover langs Kollbanen beholdes reguleringsbredden, som i opprinnelig planforslag, på 20 meter.
Turveien vil bli liggende på dagens terreng, og vil bli en naturlig avgrensning av fotballbaneområdet mot sør.»

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ: Så mye spennende historie i Riksarkivet, visste du forresten at Maridalsvannet het noe annet før?

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...