Nordre Aker Budstikke

Ny turvei på gang ved Maridalsvannet

Til høyre i bildet, Oset vannbehandlingsanlegg som skal bygges ut. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Les her hvor kommunen skal utbedre og opparbeide ny turvei, ikke minst en mer sikker tilgang til Langsetløkka for små og store.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2017 kl 23:17

KJELSÅS: Oset Vannbehandlingsanlegg ved Oslos drikkevann, Maridalsvannet, skal utvides. Blant annet med nye rentvannbassenger - les mer her.

Sprengningsarbeider og uttak av fjellmasser skal transporteres ut med lastebil, og vil pågå i rundt 1.5 år fremover. Det er planlagt ferdigstillelse i 2019 av sprengningsarbeidene. Prosjektet planlagt ferdig som helhet i 2022.

LES OGSÅ: Smugfilmet kollegaer på skolens toalett

Det betyr at den opprinnelige asfaltveien fra Oset til Brekke, blir stengt. Det er der det skal kjøres massetransport ut fra vannbehandlingsanlegget.

(COWI/VAV)

Utbedrer turveien

Nevnte asfaltvei er også mye brukt turvei.

– Turveien som går langs anleggsveien skal ivareta behov for fremkommelighet. Turveien blir utbedret i området ved Frysjaveien (journ. anm. ved Sagadammen) og der den passerer jernbanen ved Oset. Veien går via Oset som tidligere, men blir inngjerdet slik at all trafikk ledes utenom anleggsområdet, skriver Vann- og avløpsetaten i nabovarsel til området.

Gjerdes inn for godt

Videre skriver de følgende:

– Det blir ikke anledning til å krysse anleggsveien, med unntak om vinteren. Da er porten ved Oset med inngang til Maridalsvannet åpen og tilgjengelig som tidligere vintre. Anlegget på Oset blir for øvrig inngjerdet som en varig løsning for å sikre vannbehandlingsanlegget.


Fra utfartsparkeringen ved Oset til Langsetløkka, skal du etter planen kunne gå på ski gjennom skogen, i stedet for opp eksempelsvis opp Osebakken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Ny turvei

Men i tillegg så går det frem av nabovarselet at det skal bygges ny tuvei i bakken mellom Oset og opp til Langsetløkka - slik at tilgjengeligheten til Marka og grusveien videre innover mot Midtodden, bedres.

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til skal turveien gå opp bak murhuset med elektroinstallasjoner, der det blant annet spilles tennis og trenes rulleski, som tilhører kommunen ved Oset utfartsparkering.

Ta på skia ved parkeringen

Det betyr at du til neste år kan ta på deg skiene ved utfartsparkeringen, og gå derfra og opp til Langsetløkka.

For turveien fra Oset til Langsetløkka skal bli av en slik standard at det skal kunne kjøres preppe- og tråkkemaskin for løyper.


Turveien fra Oset til Langsetløkka skal etter planen stå ferdig tidligst i 2018.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...