Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nybygg på tre etasjer i skolegården på Berg

Illustrasjon av Berg skole, med nybygg, mot John Colletts allé. Foto: Myklebust Øvrebø Arkitekter AS for Undervisningsbygg Oslo KF

Det planlegges et nytt gymsalbygg ut mot John Colletts allé på Berg skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.07.2015 kl 19:12

BERG: I skolebehovsplanen for 2012-2022 ble det vedtatt å omgjøre Berg skole fra videregående til barneskole. De første elevene startet høsten 2014, og etter planen skal kapasiteten utvides til 588 elever fra 1.-7. klasse ved skolestart 2016.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Behov for nye gymsaler

Hele det opprinnelige skoleanlegget er bevart, og gjennomgår for tiden omfattende rehabiliteringsarbeider. Den gamle gymsalfløyen skal gjøres om til undervisningarealer for 1. og 2. klasse, samt lokaler til Aktivitetsskolen.

Dermed trengs det nye gymarealer for elevene. Undervisningsbygg foreslår derfor et nybygg, plassert i sydøstre hjørne av skolegården, som skal inneholde to gymsaler og musikkrom.

Ni meter høyt

Nybygget foreslås med et bygd areal (BYA) på 900 kvadratmeter. Det vil ha gesimshøyde på ni meter og tilsvare et treetasjers bygg. Nybygget skal ha flatt tak og forslaget åpner for at byggets arkitektur skal være i kontrast til de eksisterende bygningene, men likevel underordne seg disse byggene.


Fasademessig foreslås det at bygget skal utføres i pusset mur og glass, og dermed ha et uttrykk som likner på de eksisterende skolebyggene.

Grunnforholdene gjør at bygget ikke kan senkes ned under bakkenivå, og dermed kunne fremstå som lavere enn slik det er foreslått.

LES OGSÅ: Her er alle farlige skoleveistrekninger i Nordre Aker, som bydelen og FAU krever sikres

Reduserer skolegården

«Oppføring av et nytt bygg på Berg skole betyr at deler av skolegården blir nedbygd og at skolens ballplass blir kraftig redusert» skriver Plan- og bygningsetaten (PBE) i sin vurdering.

Etaten mener at en redusert ballplass kan kompenseres for ved at skolegården blir opparbeidet og tilrettelagt «med høy kvalitet og for andre typer variert og aktiv lek.»

Bevaringsverdige trær

Det er i dette hjørnet av skolegården, mot John Colletts allé at Undervisningsbygg foreslår et nybygg til gymsaler og musikkrom for Berg skole. Bjørketrærne er vernet og skal bevares. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Trerekken av bjørk langs John Collets allé er regulert til «hensynssone» som spesielt verdifull vegetasjon. Trærne på skolens område er fra da skolen ble bygget, og er omlag 70 år gamle. Ifølge planpapirene har disse en begrenset restlevetid, og gjeldene bestemmelser krever at trær som må fjernes skal erstattes slik at alleen bevares.

Det er også tre vernede eiketrær inne i skolegården. Det er ikke tillatt å foreta noen endringer i det som regnes som trærnes rotsoner.

LES OGSÅ: Nå kan du ta med sykkelen gratis på t-banen

Ute på høring

Planforslaget om nybygg er nå ute til offentlig ettersyn. Dersom du har innvendinger til planene, må disse meddeles Plan- og bygningsetaten innen fristen, som er satt til 17. august.

Alle plandokumenter, og skjema for tilbakemelding, finnes på PBEs nettsider for saksinnsyn.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...