Nordre Aker Budstikke

Nydalen vgs. kan bli hedret av dronningen

Nydalen videregående skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

15 skoler fra hele landet er nominert til Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2017, og en premie på 250 000 kroner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2017 kl 09:12

NYDALEN: Blant dem finner vi Nydalen videregående skole.

Nordre Aker Budstikke har flere ganger skrevet om hvordan skolen jobber systematisk for et inkluderende miljø hvor det er plass til alle. Nydalen vgs. er også den skolen som de siste årene har hatt flest søkere per plass.

– Da jeg kom til Nydalen, fra min gamle ungdomsskole, fikk jeg sjokk. Her blir man akspetert for den man er. Slik var det ikke der jeg kom fra. Nydalen er en skole med mennesker med forskjellige bakgrunner. Da er det ikke så vanskelig å være annerledes og holde på seg selv, fordi alle er ulike her, sa Cecilie Biong da Nordre Aker Budstikke møtte et knippe Nydalen-elever til en prat om skolemiljøet i fjor høst.

Les saken her: – Nå er det tabu å slenge dritt om andre

To osloskoler

Det er fylkesmennene som har nominert kandidatene. Ved siden av Nydalen vgs. er Hallagerbakken skole i Søndre Nordstrand, nominert fra Oslo.


Her er alle de nominerte skolene:

 • Strømme skole – Vest-Agder
 • Firda videregåande skule – Sogn og Fjordane
 • Stridsklev ungdomsskole – Telemark
 • Hallagerbakken skole – Oslo
 • Nydalen videregående skole – Oslo
 • Rosenvilde videregående skole – Akershus
 • Søre Ål skole – Oppland
 • Kippermoen ungdomsskole – Nordland
 • Oppdal videregående skole – Sør-Trøndelag
 • Høyland ungdomsskole – Rogaland
 • Briskeby videregående skole – Buskerud
 • Steinerskolen på Hedemarken – Hedmark
 • Aspøy skole og sfo – Møre og Romsdal
 • Akkarfjord oppvekstsenter – Finnmark
 • Alvimhaugen - Østfold

250.000 kroner

Det er Hennes Majestet Dronning Sonja selv som har tatt initiativ til prisen. I år er tolvte gang hun deler den ut. Vinneren velges ut av en jury ledet av Inga Bostad, direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter.

Prisen består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk med tittelen «Vekst» laget av Dronning Sonja. Vinneren blir annonsert 10. oktober.

LES OGSÅ: Nydalen vgs.: – Det er vanskelig å være meg selv når alle andre vil jeg skal være en annen

Kriterier for prisen

Dronning Sonjas skolepris deles ut til en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Det betyr at:

 • skolen arbeider langsiktig, systematisk og kunnskapsbasert med elevenes læringsmiljø.
 • skolen praktiserer likeverd og inkludering på en slik måte at hver enkelt elev opplever å bli verdsatt i et miljø preget av medvirkning, trygghet og fellesskap.
 • skolen kjennetegnes ved positive relasjoner mellom elevene og de ansatte, og elevene imellom – og ved et godt samarbeid mellom skole og hjem.

Dronning Sonjas skolepris har blitt delt ut siden 2006. Det har aldri vært en vinterskole fra Oslo.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...