Nordre Aker Budstikke

Nydalenbygg skal være forbilder for andre

Det gamle Fiskars-bygget i Nydalen. Foto: ILLUSTRASJON/FJORD ARKITEKTER AS

– Målet er 50 forbildeprosjekter som reduserer klimagass-utslippene med 50 prosent, innen transport, energibruk og materialbruk, skriver futurebuilt.no. To av byggene skal på plass i Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Nydalen skal bli tett, urban og bærekraftig.

Pressemelding fra futurebuilt.no skriver at Avantor vil transformere Nydalen til en komplett bydel med en bærekraftig blanding av boliger, næring, service, utdanning og barnehager. Avantor AS har utarbeidet en masterplan, Nydalen+, som redegjør for den planlagte utviklingen.

– Vi ønsker å vise at vi mener alvor med vår bærekraftsatsing og realiserer derfor to FutureBuilt-prosjekter på sentrale tomter i Nydalen, sier Øystein Thorup, administrerende direktør i Avantor i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Presten som tar et rått oppgjør med Kirken

Nyskapende løsninger

På Gullhaug torg samarbeider Avantor med Snøhetta og Skanska om et nytt bygg med både næring og boliger, som i utgangspunktet skal klare seg uten både mekanisk ventilasjon, tilført varme og kjøling.


– Byggeprosjektet viser tydelige målsettinger om å være nyskapende når det gjelder energiløsning og 0 kWh tilført energi til bygget og bruk av naturlig ventilasjon. De vil ha klart forbilledlige egenskaper både når det gjelder innovasjon og energi, sier Eili Vigestad Berge, prosjektleder for FutureBuilt i Oslo.

– Avantor viser gjennom dette prosjektet at det er fullt mulig å kombinere bolig og næring i samme bygg, noe som mange aktører i bransjen vegrer seg for. Det er viktig å få frem gode eksempler på bygg med blandende funksjoner, legger Vigestad Berge til.

Bygget skal erstatte eksisterende parkeringsplass på Gullhaug torg. Det skal heller ikke ha egne parkeringsplasser for bil, men derimot oppfylle Oslo kommunes og FutureBuilts krav til sykkelparkering.

LES OGSÅ: 50-70 prosent av alle legebesøk handler om stress

Kombinerer nytt og gammelt

På nabotomten, Nydalsveien 32B, ligger det andre boligprosjektet til Avantor. Her ønsker Avantor å renovere det bevaringsverdige industribygget som bedriften Fiskars inntil nylig har produsert hageredskaper, samt bygge et boligbygg på toppen av eksisterende bygg.


Bygget skal gjøres tilgjengelig for allmennheten; fra lukket industribygg til åpent og tilgjengelig bygg med aktive fasader. Det gjennomføres nå en konkurranse for å sikre at målene i kvalitetsprogrammet blir oppnådd gjennom innovative løsningsforslag. Les mer om konkurransen, ifølge sammen pressemelding.

FutureBuilt

FutureBuilt skal vise at det er mulig å utvikle klimanøytrale bygg og byområder med høy kvalitet. Målet er å utvikle 50 forbildeprosjekter som skal redusere klimagass-utslippene med 50 prosent innen områdene transport, energibruk og materialbruk.

Forbildeprosjektene skal ha høy arkitektonisk kvalitet, bidra til et godt bymiljø og ligge nær kollektivknutepunkter. Forbildeprosjektene omfatter både nybygg og rehabilitering, og prosjekteierne er både kommunale, statlige og private utbyggere.

LES OGSÅ: Snart åpner Fangene på Fortet i Nydalen

Partnerskap

FutureBuilt er et partnerskap mellom Oslo, Bærum, Asker og Drammen kommuner,
Husbanken, Enova, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Direktoratet for bygg-kvalitet, Grønn Byggallianse og Norske arkitekters landsforbund.


Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...