Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nye Rønningen - nesten 60 nye boliger?

Lokalpolitikerne støtter opp om to nye blokker i tillegg til 21 rekkehus

Utbyggingen ved Rønningen Folkehøgskole skal igjen ut på høring, med to nye blokker innlemmet i planene. Bydelens politikere sier et foreløpig ja til blokkene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2014 kl 15:29

KJELSÅS: Torsdag skal igjen utbyggingen ved Rønningen Folkehøgskole, utbygging på tomt skillet ut av skolens egen tomt, til behandling hos lokalpolitikerne i Nordre Aker, i bydelsutvalgsmøte (BU).

Før dette BU-møtet, har saken vært oppe i bydelsutvalgets miljø, plan- og samferdselskomite, og hvor flertallet av lokalpolitikerne anbefaler det nye forslaget til utbygger.

To nye blokker

"Bydelsutvalget i Nordre Aker anbefaler alternative planforslag med bygging av boligblokker i 5 etasjer ...Bydelsutvalget opprettholder krav om opparbeidelse av hele Lachmannsvei, øst for kryss med Langsetveien, til kommunal veistandard, og at dette er gjennomført før det gis bruksrett til nye boliger."

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Nytt forslag er redusering av antall rekkehus, fra rundt 35 til 21, men i stedet med to nye blokker med tilsammen 36 leiligheter. Det var under saksbehandlingen i bystyrets byutviklingskomite at flertallet av medlemmene foreslo høyere boligutnyttelse av tomten. Plan- og bygningsetaten avviste i 2012 høyere boligutnyttelse på tomten.

Det nye forslaget utløste imidlertid krav om ny høringsrunde.

- Høringsfrist 21. juli så etatens mening vil en da ikke få endelig før høringsfristen og videresaksbehandling etter den tid er ferdig, ifølge Atle Jan Larsen, senior kommunikasjonsrådgiver i plan- og bygningsetaten.

Rektor ved Rønningen Folkehøgskole kommenterer lokalpolitikernes forslag til bydelsvedtak.

- En rimelig og svært fornuftig løsning på veiproblematikken rundt Langsetløkka, ifølge Harsten.

Beboerne i Langsetveien har lenge kjempet for at boligutbyggingen må være betinget av ut- og innkjøring over skolens egen tomt i Myrerskogveien. Forslagstiller til reguleringsplanen, skolen selv og eiet av KFUK/KFUM, ønsker derimot ut- og innkjøring til de nye boligene via Lachmannsvei på oversiden - overfor Langsetløkka - ned via Langsetløkkka og gjennom Langsetveien.

Langsetveien er i dag stengt der skolens tomt begynner, og fungerer som en blindvei og adkomstvei for de tilliggende boligene.

Overrasket

Beboere i  Langsetveien er overrasket over at bydelspolitikerne nå støtter det nye utbyggingsforslaget, også med inn- og utkjøring fra nord.

"...I 2011 stilte dere bla krav om at småhusplanen skulle legges til grunn, dere anbefalte trafikkløsning mot syd for hele planområdet, ...I 2012 var dere bla opptatt av trafikkforhold, og mente at «Trafikkløsninger til boligdelen er fortsatt problematisk.» Om bygningsmessige løsninger sa dere bla at «rekkehus helt i nord i Felt A må vurderes med tanke på høydevirkning i forhold til naboer, skriver Hege Wang, og på vegne av beboere i Langsetveien, i en mail til bydelspolitikerne.

Hun skriver videre.

"...«Planforslaget som nå er på høring legger opp til to blokker på 5-6 etasjer... MPS (journ. anm. miljø- plan- og samferdselskomiteen)  anbefaler BU å fatte et vedtak som åpner for denne massive utbyggingen, dersom det er nødvendig for at utbygger opparbeider hele Lachmannsvei øst for kryss med Langsetveien...Dette vedtaksforslaget overrasker oss, både fordi plan- og bygningsetaten avviser forslaget, og fordi MPS tidligere har vektlagt andre hensyn...»

Wang beskriver også de «krevende veiforholdene» nord for planområdet, og nevner spesielt også Langsetløkka som Kjelsås friområdet ved marka for barn- og unge. Naboene frykter også at blokkene, som «vil ligge øverst i Langsetveien...vil ta bort sola og skyggelegge eksisterende bebyggelse i Langsetveien flere måneder i året.»

Vil fremme nytt forslag

Selv om komitevedtaket var enstemmig, har Venstre likevel bestemt seg for å fremme nytt forslag til vedtak i BU på torsdag.

- Vi fikk dessverre ikke støtte for vårt primærforslag i komiteen. Men Venstre vil fremme et lignende forslag på nytt i bydelsutvalget. Rønningen er ikke egnet til en massiv utbygging. Det skyldes både trafikksituasjonen, at utbygging her blir bilbasert og at blokkene er strøksfremmede og ikke passer inn i bebyggelsen. Derfor håper jeg også de andre partiene kan tenke seg om og støtte vårt forslag i BU, sier Erik Borge Skei som er gruppeleder for Venstre og nestleder i BU.

Borge Skei håper også at det skal være mulig å få gjort noe i Lachmanns vei.

- Det er merkelig at opposisjonen i bystyrets byutviklingskomitém, med Ap og SV i spissen, har pålagt byrådet å se på økt utnyttelse i området når trafikksituasjonen i Lachmanns vei er så ugrei. Fra bydelens side må vi være krystallklare på at Lachmanns vei må utbedres i sammenheng med denne utbyggingen. Jeg håper heller at det kan bli fokus når saken kommer til behandling i bystyret, sier Borge Skei

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...