Nordre Aker Budstikke

Obos avstår å gi bud på nedre Grefsen-eiendommer

Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)/OBOS

Obos-sjefen bekrefter at de har fått tilbud om å kjøpe «interessante tomter på nedre Grefsen».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2017 kl 08:37

GREFSEN: Det er som svar på en twittermelding til Grefsen/Kjelsås-beboer Erlend Fossbakken fra november i fjor at Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i Obos, kommer med «avsløringen».

Tweeten er også rettet mot Twitter-kontoene til Raymond Johansen, byutviklingsbyråd Hanna Marcussen, Oslo bystyre og Aksjonsgruppen nedre Grefsen.

Action speaks

Under teksten «Action speaks louder than words!» har han fredag ettermiddag postet bildet av en e-post fra seg selv. I e-posten skriver han at Obos på prinsipielt grunnlag har avstått å by på «disse eiendommene».

Tweeten fra Siraj 20. januar.

Til Nordre Aker Budstikke bekrefter Siraj at Obos har blitt kontaktet av personer som har tomter å selge. Det skal være snakk om mer enn én eiendom, og at disse i seg selv er store nok til å være interessante for utbyggere av Obos-størrelse. Han vil imidlertid ikke si noe om hvem det er som har tilbudt å selge.


– Men det er nok ikke alle villaeiere på nedre Grefsen som er mot å selge villaene sine, kommenterer Siraj.

Han understreker at sitt poeng med å tvitre Obos' avslag på tilbudet fredag ettermiddag, er for å vise at han står for det han tidligere har sagt: Obos mener det er nok andre tomter i Oslo å bygge på enn i etablerte villaområder.

– Men vi er neppe de eneste som har fått dette tilbudet i dag, sier han.

Lederartikkel i Obos-bladet

I kommuneplanenfra 2015, «Oslo mot 2030», er nedre Grefsen innlemmet i knutepunktet Storo, der det åpnes for langt sterkere fortetting enn i dag.

Saken har skapt stort engasjement, og bystyret avviste kravet om å ta nedre Grefsen ut av Kommuneplanen på tampen av fjoråret.


Sirajs svar kommer på en tweet fra Erlend Fossbakken, der han i november la ut lederartikkelen fra Obos' medlemsblad. Der skriver Siraj følgende:

«Etter min mening er det et misforstått spor å planmessig legge til rette for å rasere velfungerende småhusområder og bytte dem ut med blokkbebyggelse. Det er rikelig rom for fortetting med god kvalitet og høyt volum der gamle indistriområder skal transformeres til bolig».

Twitter-storm

Lederen kom etter en twitter-samtale mellom Siraj og Selvaag-sjef Baard Schumann i fjor. Der skrev Siraj, rettet mot Schumann og Erling Fossen:

«Skal vi bli villaeiere på nedre Grefsen, folkens? Garantert god investering!» og «15 hus hver på @Obos1 og @SelvaagBolig med 1 mål tomt bør kunne gi kanskje 800 boliger. Hmm...»

Les hele Twitter-samtalen her.


Baard Shumann avfeide det hele som «storm i et vannglass», men det skapte voldsomme protester at toppsjefene i to av landets største boligutviklingsselskaper «tråkket på» lokalbefolkninge på denne måten.

– Bryr seg om Oslo

Grefsen/Kjelsås-twitreren som fikk meldingen i dag er glad for signalene fra Obos-sjef Siraj:

– OBOS viser nå at det finnes boligutbyggere som bryr seg om Oslo og menneskene som bor her, og som ikke bare jager raske penger. Jeg håper OBOS-sjefens kloke budskap om at småhusområder har en vesentlig verdi når frem til Rådhuset, til bystyret og byrådet. Det er ubegripelig at de som styrer byen tror at boligkrisen kan løses ved å rasere velfungerende boligområder. Hvis den ukontrollerte fortettingen fortsetter som planlagt i Oslo, vil mange småhusområder over hele byen bli sanert og ødelagt for all fremtid. Byutviklingen styres i stadig større grad av det boligindustrielle kompleks, det vil si politikere, byråkrater og de mektigste spekulantene og utbyggerne i boligmarkedet. Hver for seg har de sikkert ulike motiver, men det er profitten som styrer alt. Hensynet til gode bomiljøer kommer i siste rekke. Jeg håper og tror at byutvikling kommer til å bli en av de viktigste sakene i kommunevalgkampen i 2019, skriver Fossbakken til Nordre Aker Budstikke.

Også på Smestad har beboerne begynt å samle seg mot fortettingstrusselen. Denne uken ble det avholdt folkemøte. Du kan lese om det hos Akersposten.no.

Les alt om fortettingsplanene på nedre Grefsen her!

LES OGSÅ: Høyre: Småhusområdene i hele Nordre Aker under press med Arbeiderpartiet bak rattet

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...