Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Og så var vinteren her

Mandag morgen kom snøen til Oslo, men den blir neppe liggende så lenge. Her fra Kjelsås. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I alle fall for en dag. Mange har ventet lenge, og mandag morgen dalte sesongens første snøfnugg ned over Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2015 kl 19:30

NORDRE AKER: Det har vært varslet av flere medier gjennom helgen, at høstens første tegn til vinter skulle «ramme» oss i dag.

Men høye temperaturer og en oppsiktsvekkende tørr oktober har foreløpig sørget for at vinteren har forblitt en fjern tanke.

Inntil mandag morgen. De store mengdene er det likevel ikke. Det vil falle noe mer snø i marka, men det er nok altfor tidlig å begynne å planlegge skiføret.

LES OGSÅ: Her er Oslos splitter nye skianlegg klart så raskt snøen kommer

Vanskelig kjøreforhold

Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel for Oslo og skriver at mandag morgen og formiddag vil kunne gi lokalt vanskelige kjøreforhold i områder under cirka 200-300 meter på grunn av snøen. Nedbøren går over til regn og sludd i løpet av dagen. Over disse områdene ventes nedbør som snø det meste av dagen.

– Det var glatt i veibanen før det begynte å snø i dag morges. Da blir det et islag under snøen og da blir det glatt. Både bilister og bilførere bør utvise forsiktighet, sier Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt til Osloby.no mandag morgen.

Statens vegvesen melder at snøværet har passert Oslo uten at det har skapt trafikale problemer.

LES OGSÅ: Oslo skisenter: Vi starter snøprosuksjonen så snart det er mulig

Snø i høyden, regn i lavlandet

Snøen som har lagt seg i løpet av morgentimene, vil altså regne bort i løpet av dagen, i alle fall i lavere strøk.

Videre denne uken vil temparaturene holde seg lave, men på pluss-siden. Himmelen vil holde seg grå, men noe mer nedbør blir det ikke, skal vi tro langtidsvarlselet for Nordre Aker, som du kan lese her.

LES OGSÅ: Her er vinterens revystjerner

Husker du snøkaoset sist vinter?

Husker du kaoset sist vinter? I mars sto nesten alle byens bussruter en hel dag, fordi det ble ansett som uforsvarlig å kjøre buss.

Og husker du at det snødde så sent som i april? Været den første sommerdagen skal etter sigende si noe om sommerens vær. Se hva vi spådde, og om det slo til!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...