Nordre Aker Budstikke

Øker ikke kollektivtilbudet, selv om det ikke blir plass til bilene

De er i gang i Grefsenveien - dette bildet er fra tidligere denne uka. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Men foreløpig har ikke Sporveien noen planer om å øke kolletivtilbudet i området Grefsen og Kjelsås, men vil se det hele an.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: Denne uka fortalte beboere i Kjelsåsveien at de er svært bekymret for at tusenvis av bilister må kjøre i andre veier, når Grefsenveien stenger i november, på grunn av de store arbeidene med oppgradering av veien og vann- og avløpsarbeid i samme område.

Ifølge trafikkmålinger kjører så mange som 10.000 biler i døgnet i dag i Grefsenveien.

Det store arbeidet med oppgradering av Grefsenveien til Disen, og vannledningsarbeidet, har vært i gang en stund, med rigging på Disenjordet - les her egen sak, med flere detaljer rundt prosjektet og om hvordan planene vil påvirke din reisehverdag.

Nye Grefsenveien, når arbeidene er ferdige. Foto: ILLUSTRASJON/SPORVEIEN

3. september

Mandag 3. september var også oppstartsdato for selve oppgraderingsarbeidet for strekningen Storo–Disen. Blant annet skal en 100 år gammel vannledning skiftes, det skal legges nye trikkeskinner og gangfelt og fortau skal bygges. I tillegg skal det etableres sykkelfelt fra Storo til Disen. Sykkelfelt i motsatt retning, fra Disen og ned mot Storokrysset, ses i sammenheng med ombyggingen av Storokrysset.


Denne strekningen vil bli stengt for biltrafikk i 16 måneder fra november.

Hva med kollektivtilbudet?

Sporveien, som er prosjektleder for arbeidet, vurderer ulike tiltak for å sikre trafikkflyten når veien stenger for biltrafikk. Foreløpig er det for tidlig å si noe om hvilke tiltak som kan bli iverksatt. Mens veien er stengt for biler, vil det kjøres buss for trikk mellom Kjelsås og Storo.

Nordre Aker Budstikke har spurt om det planlegges et kollektivtilbud med høyere frekvens:

– Graden av hvor vanskelig dette vil bli, henger tett sammen med hvor mange som velger alternativer til bil og reiser på andre måter. Derfor blir det opprettholdt et godt kollektivtilbud med buss for trikk i Grefsenveien, med tilsvarende frekvens som dagens trikk og betjening av de samme holdeplassene, forteller kommunikasjonsansvarlig for prosjektet i Sporveien, Sven Ødegaard.

Restkapasitet

Det betyr samme antall avganger på strekningen, men med enkeltbusser for trikk - det vil ikke bli kjørt leddbusser i Grefsenveien fra Storo, til Kjelsås:


– Det er ikke like mange sitteplasser i en «enkeltbuss» som på trikken, men det vi vet fra dagens trikkerute er at det er noe restkapasitet på strekningen fra Kjelsås til Storo. Det er først når trikken kommer til Storo og fortsetter nedover Grefsenveien mot Sandaker og Torshov det tetter seg til med passasjerer, og her vil det fortsatt gå trikk. På den øvre strekningen – den vi skal jobbe på – er det i dag restkapasitet. Det betyr at vi har satt opp busser med det som utgangspunkt, legger Ødegaard til.

Evaluerer underveis

Han forteller at Sporveien har erfaringer fra sammenliknbare erstatningstilbud, som viser at en god del av passasjerene finner andre alternativer.

– Basert på dette er det satt opp et erstatningstilbud for trikken som bør være tilstrekkelig for å dekke etterspørselen. Det må også påpekes at buss-erstatning er relativt kostbart og at det derfor er ønskelig å få til et velfungerende og balansert driftsopplegg for bussavviklingen. Ingen ønsker en situasjon hvor for mange busser og for høy frekvens gjør at bussene skaper kø eller at bussene hoper seg opp ved endepunktene for traseen, ved Kjelsås og Storo.

– Dette vil være feil bruk av penger og det må settes opp et tilbud som vi har tro på, og som vil løse transportbehovene for de som vil fortsette å benytte seg tilsvarende kollektivtilbud som i dag.

Men Sporveien skal evaluere underveis:


– Sammen med Ruter vil vi selvsagt evaluere underveis for å se om det oppsatte tilbudet er tilstrekkelig. Derfor har vi blant annet mulighet for å sette på flere busser i tilfelle vi ser at behovet blir større. Hvor fort vi kan 'snu oss' ved behov er vanskelig å svare helt konkret på, men vi har en beredskap, sier Ødegaard.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...