Nordre Aker Budstikke

Olav Thon: Det begynner å røyne på

Olav Thon og kona Sissel Berdal Haga på loppemarkedet til Korsvoll skolekorps i fjor høst. Foto: Christian Fredrik Borg

Olav Thon (97) sliter med slitasjegikt og varsler betydelige pengegaver til forskning som han håper kan gjøre ham i stand til å dra på ski- og fjellturer igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2020 kl 08:02

NORDBERG: Det forteller den Nordberg-bosatte milliardæren i et intervju med Dagens Næringsliv mandag.

– Jeg vil jo forferdelig gjerne ha vært i en sånn form at jeg i alle fall kunne gå en mil eller to. Men jeg må si som professor og filosof Arne Næss; at det går fint til du er 95, men så begynner det å røyne på.

Økning og nedgang

Børsnoterte Olav Thon Eiendomsselskap, som prises til rundt 18 milliarder kroner, kontrolleres med 74 prosent av Olav Thon Stiftelsen. Thon er styreleder og kona Sissel Berdal Haga Thon er styremedlem begge steder. Konsernet eier en rekke kjøpesentre, hoteller og andre eiendommer.

– For de norske kjøpesentrene har vi en oppgang fra 2019 på 7-8 prosent, sier Olav Thon.

Samtidig har korona vært en katastrofe for hotellene og Thon ser ikke bort fra at enkelte hoteller kan få alternativ bruk. Han tror reisevirksomhet vil rammes i mange år fremover.


– Bransjen har vel et belegg på litt over 20 prosent nå. Det er klart at vi ikke kan leve med det. Og så har folk vent seg til å løse mange av sine problemer og oppgaver per telefon eller med ny teknologi. Så jeg tror mye av kundegrunnlaget er borte, sier Olav Thon.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...