Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Olav Thon: - Se på dette folkehavet, det er jo rene 17. mai

Eiendomskongen fikk se Kristoffer (12) vinne Nordberg Grand Prix på sjette forsøk.

VANT: Kristoffer Vincent Prøsch (12) og søsteren Iben Sofie (8) med Kristoffers seierstrofé og Kris-Cross. Se video av bilen på dittOslo.no.

Kristoffer Vincent Prøsch (12) har forsøkt med den samme olabilen i seks år. Endelig vant han pokalen for den raskeste bilen i Nordberg Grand Prix 2013.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2013 kl 21:09

NORDBERG: - Det var utrolig morsomt! sier Kristoffer Vincent Prøsch, like etter at han mottok den store pokalen med den inngraverte teksten «raskeste bil».

Vi er på Nordberg Grand Prix, arrangementet som hvert år siden 2001 har snudd nabolaget på Nordberg helt på hodet. Rundt oss er det rundt 2000 mennesker. Det er folkefest!

Kuttet svingene

- Jeg har alltid prøvd å vinne, og endelig fikk vi det til! sier Kristoffer.

Han har deltatt i olabilløpet i seks år. På albuen har han et stort hvitt plaster.

- Jeg hadde høy fart, og skulle bremse etter å ha passert målstreken. Da veltet olabilen og jeg falt av, forklarer han, men legger fort til at det var verdt det for å vinne.

- Det koster å vinne, legger Espen Prøsch, faren hans, til med et smil.

Sammen har de laget olabilen «Kris-cross», som har vært med i hele seks olabilløp her. For to år siden tok Kristoffer andreplassen, og i fjor tok han tredjeplassen, men endelig vant han altså.

- Jeg var veldig fokusert da jeg kjørte, og kuttet svingene der jeg kunne. Vi har også justert noe på olabilen, blant annet hjulene, slik at den går fortere, sier tolvåringen for å forklare årets suksess. Kristoffers søster, Iben Sofie Vincent Prøsch (8), hjalp også til så godt hun kunne fra sidelinjen, med heiarop og klapping.

- Det så utrolig morsomt ut å kjøre, så neste år har jeg også lyst til å kjøre olabil, sier hun.

Ferrari-olabil

I løpet er det tre klasser. Kristoffer kjørte i a-klassen, mens i c-klassen, eller idiotklassen som den blir kalt, fikk foreldrene ta del i moroa. I en kaosklump av olabiler kom de rullende ned veien, og blant dem var senterdirektøren ved Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard. Da hun i fjor ble utfordret av Olav Thon, kunne hun ikke dy seg. I full kjøredress rullet hun i vei med den røde Ferrari-olabilen «UMA 1».

- Dette var utrolig moro. Litt uvant, spesielt med rattinga, men helt topp! forteller hun like etter å ha fullført løpet. Dette var hennes olabil-debut, og hun innrømmer at hun har fått blod på tann.

- Jeg kan godt tenke meg å være med neste år også, sier hun energisk. De fire gutta i teamet hennes, som også er ansatte ved Storo Storsenter, er helt enige.

- Dette var skikkelig artig, så vi må nesten være med neste år også. Da må flere av oss kjøre, eller hva? sier Benjamin Gulbrandsen til de andre i teamet, som nikker.

Pål Anders Ullevålseter, Olav Thon og Sissel Berdal Haga var også tilstede, blant annet for å se Aasgaard kjøre.

- Dette er et typisk utrykk for initiativ, som viser hva man kan få til uten statlig støtte, sier Olav Thon. Da han for en tid tilbake ble stoppet mens han var på skitur i marka, og spurt om han ville sponse olabilløpet, sa han gladelig ja.

- Det kan jeg vel alltids, sa jeg da. Og dette er jo aldeles strålende. Se på dette folkehavet, det er jo rene 17. mai, sier han.

Les også: - Vi bor i Olabilgrenda!

Høyt nivå

Pål Anders Ullevålseter har deltatt hvert år, og skulle gjerne vært med i løpet i år også, men kunne ikke på grunn av en skade etter et rally i Qatar. Allikevel tok han turen til Nordberg for å heie.

- Det går ordentlig fort her. Det er racing på høyt nivå. Også er det veldig sjarmerende å se alle foreldrene og barna som legger så mye jobb i olabilene. Det er jo ikke bare fedrene som skrur og mekker, mødrene er ivrige de også, sier Ullevålseter, som sier han skal delta neste år, når beinet er bra.

Rekorddeltakelse

I år deltok hele 220 barn med 106 olabiler, noe som er rekord. Publikum ble telt til rundt 2000 mennesker. Bak hele arrangementet, som nå ble holdt for 13 året på rad, er ti pappaer som elsker olabilkjøring.

- Dette er et av topp tre Nordberg Grand Prix, og vi kan takke Kristian Gislefoss for det pene været, sier Tor Bendik Weider. Han er sjef og formann for arrangementet, og hentet inn værmelderen slik at solen skulle skinne. Og det gjorde den.

- Dette er en dugnad, uten noe støtte fra stat eller kommune. Vi gjør dette for barna, for at de skal ha moro. Det koster ingenting for dem å delta, sier Tor Bendik Weider. Hans egen sønn, Bendik Johan Weider, har deltatt i olabilløpet i mange år, og i år hjelper han til.

- Jeg er veldig imponert over hva pappa og de andre fedrene får til, sier han.

- Jeg må også takke naboene. Vi sperrer jo av hele området, men det er aldri noen sure miner eller klager, og de bidrar med strøm, utsyr og det som måtte være. Alle i nabolaget må virkelig berømmes, sammen ved Korsvold Skoles Musikkorps, som er en viktig samarbeidspartner. Alle er med på å lage denne folkefesten, sier Tor Bendik Weider.

BEST IN SHOW: Her er vinneren av Best in Show, et rullende vikingskip som fikk masse oppmerksomhet på Nordberg søndag! Det er anslått at arrangementet samlet rundt 2000 mennesker. Fotos: Marte Marie Frisell

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...