Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Olsen: – De har ikke forstått det

Tor Øystein Olsen i Maridalens Venner er glad for markalov-endringene, men mener det ikke er nok. – Maridalen som livskraftig kulturbygd er på ingen måte sikret, sier han. Arkivfoto

Maridalens Venners Tor Øystein Olsen syns det er flott at det legges til rette for jordbruk og idrett i marka. Men at det ikke er gjort noe med forholdet mellom markaloven og naturvernloven, karakteriserer han som et «gedigent avtalebrudd» overfor maridølene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2009 kl 16:42

MARIDALEN: Tor Øystein Olsen, leder av Maridalens Venner, mener de rødgrønne ikke har forstått prinsippet i forholdet til naturvernloven.

LES OGSÅ: Justerer markaloven

– Slik jeg ser det er forholdet mellom den eksisterende naturvernloven og den kommende markaloven ikke endret på. Alt tyder på at markaloven ved motstrid står foran naturvernloven, sier Olsen.

– Markaloven teller– I proposisjonen er dette nærmere forklart slik: «[…] En del områder i Marka er vernet ved forskrift i henhold til naturvernloven, enten som landskapsvernområder etter §§ 5-7 eller naturreservater etter §§ 8-10. Særskilte begrensninger i arealbruken i slike områder følger av forskrift. Verneforskriftene for det enkelte område vil i utgangspunktet fortsatt gjelde. Eventuell motstrid mellom verneforskrifter og markaloven vil måtte avgjøres etter alminnelige rettskildeprinsipper. Departementet antar at markaloven normalt vil måtte gis forrang ved konflikt med verneforskriftene. […]», sier Olsen.

– Gedigent avtalebrudd

– Dette er et gedigent avtalebrudd overfor maridølene, sier Olsen.

Et av kravene fra Maridalen har vært at «i de områder i Marka som er vernet etter naturvernloven er det naturvernloven som skal gjelde», og ikke markaloven. Dette mener de er viktig for å sikre et livskraftig lokalsamfunn.

Ifølge Olsen har ikke dette blitt tatt hensyn til i den siste justeringen av lovteksten.

– Maridalens Venner støtter fullt ut Maridalen Vels retoriske spørsmål i dagens Nordre Aker Budstikke: «Hva slags tillit kan vi ha til inngåtte avtaler med det offentlige, når det du trodde var gjeldende blir brutt med et pennestrøk?», sier Olsen.

LES OGSÅ: Vil ha egen "markalov" i Maridalen

Positive endringer

Olsen understreker at de endringene som regjeringspartiene har gjort i markaloven er positive.

– Det er flott at det generelle bygge- og anleggsforbudet for landbruket i Oslomarka er fjernet. Idretten har blitt en del av formålet på lik linje med friluftsliv og naturopplevelse. Dessuten står det nå at en skal tilrettelegge for, ikke bare fremme dette, sier han.

Men Olsen mener at fokuset på landbruket ikke er nok.

– Med dette er det altså bare landbruket som er berget. Maridalen som livskraftig kulturbygd er på ingen måte sikret, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...