ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Raymond Johansen:

– Omikron endrer spillereglene

Byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse i Oslo Rådhus om håndteringen av koronasituasjonen i Oslo. Foto: Annika Byrde/NTB

Byrådsleder Raymond Johansen sier omikronvarianten av koronaviruset har ført til en stor endring i behovet for tiltak i hovedstaden på bare to dager.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: – I dag har vi fått bekreftet at omikron er i Oslo, og dette kan være det største kjente utbruddet av omikron utenfor Sør-Afrika, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Han understreker at deltakerne på julebordet der utbruddet kan ha startet, gjorde alt riktig med tanke på at de var vaksinerte og hadde testet seg.

– Omikron endrer spillereglene, og på grunn av omikron har regjeringen nå innført en rekke umiddelbare tiltak som også gjelder Oslo.

På en pressekonferanse tirsdag hevet Oslo beredskapsnivået, og det ble satt kriseledelse. Nå har regjeringen innført en rekke smitteverntiltak, som munnbindpåbud og et tak på 100 deltakere på private arrangementer for Oslo og kommunene rundt.

ANNONSE

Etterlyser kompensasjonsordning

Byrådet i Oslo ber om en statlig kompensasjonsordning etter nye koronatiltak.

– Mange er på kanten av stupet, sier Johansen (Ap) til NTB.

Det er blant annet innført tiltak rettet mot utelivsbransjen og kulturlivet, som får antallsbegrensninger.

– Vi legger til grunn at alle kostnader knyttet til koronapandemien blir kompensert fullt ut. For næringsliv, kulturliv, kollektivtransport og så videre er det viktig at denne kompensasjonen kommer fort, sier Johansen.

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE