ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Vi digger bydelen vår:

Så mange flytter internt i Nordre Aker

Mange flytter internt i Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

Frode Bergheim Koppergård er eiendomsmegler, og har tilgang på en del spennende statistikk – tallene viser at vi elsker Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Statistikken forteller blant annet at omtrent 50 prosent av de som flytter i Nordre Aker, forblir i bydelen. Frode Bergheim Koppergård bor og jobber i bydelen selv, og skjønner godt hvorfor man er så glad i den.

Koppergård (32) er eiendomsmegler, salgsleder og partner hos Nordvik Ullevål. Han forteller om et boligmarked med høye priser, hvor kjøpere gjerne planlegger i årevis før de tar steget til enebolig. De aller fleste som kjøper en enebolig i Nordre Aker, er ikke nye i bydelen.

Nordre Aker, her med Bakkehaugen, Berg og Ullevål. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Flytter internt og oppgraderer

– Man har ofte startet med en leilighet, tomannsbolig eller rekkehus, før man kjøper enebolig, og da har man tatt et bevisst valg tidlig ved å flytte til området. Det er her man vil ha barna sine. På mange av husene, er prisene høyere enn i beste Holmenkollen, for eksempel, og det er fordi man virkelig ønsker å bo i akkurat dette området.

Men det er ikke kun de store husene som har høye priser i Nordre Aker:

ANNONSE

Han skal flytte, men ikke spesielt langt. Foto: Nordvik Eiendomsmegler

– Vi ser også på de mindre leilighetene, at folk bruker de som skilsmissebolig, eller at man ønsker å komme inn i området. I de nyere leilighetene, ser vi også at mange flytter fra hus, og de kjøperne har som regel store verdier fra før av, så det presser prisene opp.

Men 50 prosent er fremdeles høyt. I de sentrumsnære bydelene, er tallene naturligvis lavere – det er gjerne ikke der man ønsker å stifte familie. Mens i bydel Ullern, som på mange måter ligner Nordre Aker, er det «kun» rundt 30 prosent som flytter internt.

Kvadratmeterprisen har nesten aldri vært høyere i Nordre Aker. Foto: Skjermdump/Krogsveen

Da er det kanskje lov å konkludere med at bydelen vår er skikkelig bra?

Det synes i hvert fall Koppergård, som selv er på flyttefot; 150 meter ned i gata:

ANNONSE

– Jeg er ute etter større plass, enkelt og greit, og jeg stortrives i området. Det er nærme jobb, og når man skal bruke bil, er det veldig greit med ringveien i nærheten, og alt annet er også ganske nærme. Jeg får tak i alt jeg trenger på nærbutikken, Storo eller Ullevaal. Det er kort vei til turområder, og jeg synes at det er veldig ålreite folk her. Supre, joviale, ordentlige folk. Jeg sier jo det på visning – jeg har en positiv fordom, og det er at de som er glad i idrett og marka, stort sett er fornuftige. Det er tak i dem.

Hvem kjøper?

Koppergård forteller at han stadig møter gamle kjenninger på visning, så det er ikke bare tallene som snakker. Og det er én gruppe som er veldig ivrige boligkjøpere i bydelen:

– Vi ser også i de tallene at den gjennomsnittlige boligkjøperen er i slutten av 30-årene (ca 50 prosent!), typisk da man skal etablere seg med familie i litt roligere omgivelser med nærhet til marka, men samtidig ha sentrum unna med en armlengde avstand.

Her ser vi mye av Nordre Aker, nærmest er Grefsenkollen og Trollvann. Vi ser også Maridalsvannet, og Sognsvann ligger lengst borte. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

Ellers er det også få førstegangskjøpere og mange familier, som kanskje ikke er spesielt overraskende. Bortsett fra de som allerede bor i Nordre Aker, er det også en relativt stor strøm av innbyggere fra nabobydelene våre.

– De øvrige som flytter til bydelen flytter da også fra bydel Sagene og bydel St. Hanshaugen (ca. 10 prosent fra begge) som også er de tilliggende bydelene, bare litt mer sentralt.

Nordre Aker, her fra Kjelsås og Brekke, til Korsvoll og Kringsjå. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE