Nordre Aker Budstikke

Ønsker innspill til nye trafikksikkerhetstiltak, særlig på skolevei

Fartsreduserende tiltak i Sognsveien ble spilt inn av bydelen. Den ensidige innsnevringen (selv om valget av denne løsningen og ikke fartshumper har vakt reaksjoner), nedsatt hastighet til 30 km/t, og ledegjerdet ved pvergangen ved Kringsjå t-banestasjon er tre tiltak som ble gjennomført i 2020 og 2021. Foto: Christian Fredrik Borg

Bymiljøetaten har bedt Bydel Nordre Aker spille inn hvilke raskt gjennomførbare trafikksikkerhetstiltak de ønsker gjennomført i 2022. Her kan du se listen over det som allerede er gjort.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Bymiljøetaten sendte i juni en henvendelse til alle bydelene, der de ba om innspill til trafikksikringstiltak som kan gjennomføres i 2022, innen oktober. Nå går Bydel Nordre Aker ut og ber innbyggerne komme med sine forslag. Fristen for å rapportere til bydelen er satt til 24. september, slik at de rekker å ferdigstille «ønskelista».

– Bymiljøetaten har bedt bydelen om å utarbeide og oversende en liste med forslag på 15 mindre, fysiske trafikksikkerhetstiltak innen utgangen av september. Eksempler på dette kan være kryssoppstramminger, fortausutvidelser, innsnevringer, fartshumper og fartsputer, sier Bent-Gether Rønning, spesialkonsulent innen miljø, plan og samferdsel i Nordre Aker.

Bydelen har gjennom året fått en rekke innspill fra grupperinger og enkeltpersoner om ønskede tiltak, men ber likevel om flere innspill nå for å supplere listen, ifølge Gether-Rønning.

– Vi ber spesielt om innspill fra skoler (FAU-er, også videre) og interessegrupper som ser utfordrende situasjoner i sitt nærmiljø.

Begrenset antall

På bakgrunn av innspillene, andre innkomne forslag, oppdrag og egne observasjoner vil Bymiljøetaten gjøre en faglig helhetlig vurdering av hvilke tiltak som er mulig og tjenlig for å imøtegå utfordringene, og prioritere innenfor tekniske og økonomiske rammer gitt i krav og budsjett, opplyser Bymiljøetaten i brevet til bydelene.


– Vi mottar mange innspill med ønsker om trafikksikkerhetstiltak. Veier i nærhet til skole og hensynet til myke trafikanter vektlegges særskilt i vurderingsarbeidet, og vi vil ta hensyn til at det er behov over hele byen, skriver de videre.

Ettersom bydelen er bedt om å begrense listen til 15 tiltak sier det seg selv at bydelen ikke kan videresende alle gode innspill, men må prioritere de som etter en helhetsvurdering er mest sannsynlig å få gjennomslag for, påpeker spesialkonsulenten i Bydel Nordre Aker.

– Kombinasjonen lav kostnad, minst mulig planarbeid og høy effekt er lettest å ta med, uten at dette skal utelukke mer omfattende tiltak. Dersom noen har mer enn ett forslag ber vi om en klar prioritering mellom disse.

Spesialkonsulent Bent Gether-Rønning i Bydel Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Frist 24. september

For at bydelens plan- og samferdselsfolk skal få tid til å vurdere forslagene opp mot hverandre og lage en prioritert liste for innsending til Bymiljøetaten, ber Gether-Rønning altså om at innspill sendes bydelen innen fredag 24. september.


De må sendes inn på e-post til postmottak@bna.oslo.kommune.no, og en god merking av temaet er nok lurt.

– Vi ber om en kortfattet beskrivelse av den trafikksikkerhetsmessige utfordringen, inkludert hvilken adresse/punkt det gjelder. Merk gjerne av foreslåtte tiltak på et kart. Innspill som sendes bydelen etter 24. september vil vi ikke få. Forslagene som ikke får plass på årets liste tar vi med oss til senere behandling av trafikksikkerhetstiltak, sier han.

Det finnes nok en rekke ulike forhold beboere irriterer seg over, og som man tenker kan passe inn i en slik liste. Gether-Rønning minner imidlertid om at det finnes en annen måte å rapportere om slike:

– Beboere oppfordres også til å melde inn utfordringer knyttet til vinterdrift, vegetasjon og belysning o.l. via Bymelding eller gjennom saksbehandlingssystemet til postmottaket til Bymiljøetaten. Slike henvendelser kan gjøres gjennom hele året.

Gjennomførte tiltak

Bymiljøetaten har flere ganger bedt bydelene rapportere inn forslag til strakstiltak for å bedre trafikksikkerheten på skoleveiene. Nordre Aker sendte inn en lang liste i 2019, som medførte flere tiltak i 2020. Bydelen var imidlertid ikke tilfreds med antallet tiltak som ble gjennomført, og sendte inn resten av lista på nytt året etter.


Nå har en lang rekke av disse tiltakende faktisk blitt gjennomført, eller er planlagt gjennomført i løpet av året. Under kan du se hvilke.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...