Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ønsket seg Inga Marte og Jahn Teigen til bursdagsfest

Selfie måtte det bli. Inga Marte og Knut, på hans 50-årsdag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Da Knut fylte 50 dukket ett av hans to idoler opp: Inga Marte Thorkildsen. Dermed var det duket for et skikkelig surprise-party på Myrer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2016 kl 19:34

KJELSÅS: – Er det ofte at du må ut og møte fanklubben på denne måten? spør vi byråden for eldre, helse og sosiale tjenester.

Det er tidlig fredag ettermiddag og vi er på vei opp trappa til avdelingen med tilrettelagte boliger, i Omsorg+-blokka i Hareveien på Myrer.

Inga Marte Thorkildsen (SV) ler og avkrefter at det er tilfellet. Besøket hun er på vei skal vise seg å være utenom det vanlige.

LES OGSÅ: Inga Marte etter besøk på Glasshuset på Nordberg: – Tilbudet her er gullstandarden

Overraskelse

Inne i fellesrommet, tilhørende en avdeling med fem leiligheter for personer med utviklingshemminger, venter bursdagsbarnet. Knut har fått på nisselue, og ballongbokstaver med ordet «Hurra» og det runde tallet henger på veggen over bordet, der kake og kaffe står klart.


– Gratulerer med dagen! sier Inga Marte og overrekker en gave til jubilanten. Det er ikke til å unngå å bli overveldet når et av idolene dine plutselig dukker opp på bursdagsfesten.

Ønsket hilsen, byråden sa ja

– Vi spurte om hvem han helst ville ha med på bursdagsfeiring. Da svarte han Inga Marte, sier Nina Singstad, som er en av de ansatte på avdelingen.

For å glede Knut tok hun kontakt med Thorkildsens byrådsavdeling allerede før sommeren, og spurte om Inga Marte kunne tenke seg å senden en videohilsen til Knut. Men Inga Marte selv svarte at hun gjerne kunne komme på besøk.

– Det var jo storslagent, smiler Nina.

Inga Marte kom med gave til 50-årsfesten. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tønsberg-trio

Knut har bodd på Myrer i fire år. På dagtid jobber han ved Sogn Aktivitetshus. Det kommer raskt fram at Knuts to idoler er Jahn Teigen og Inga Marte Thorkildsen. På spørsmål om hvor lenge han har vært Inga Marte-fan, drar Knut litt på det, men Nina kan fortelle at de har hørt snakk om henne i mange år. Og Teigen, han har jo spilt på Grefsenkollen for flere år siden, husker Knut.

– Både Jahn Teigen og jeg er jo fra Tønsberg, parerer Inga Marte, og jammen viser det seg at det er Nina også.

– Jeg var en gang på fotballkamp med Eik Tønsberg og plukket flasker. Da kom Jahn Teigen i helikopter. Det husker jeg var veldig stas, forteller byråden.

Boligfellesskap

På avdelingen der Knut bor, er det også fire andre beboere, i alderen 29 til 50 år. De har hver sin toromsleilighet, og er et tett fellesskap. Alle har et dagtilbud, og på kvelden har de flere aktiviteter, både felles og individuelt, opplyser Gitte Kristiansen, som jobber på avdelingen.


Én gang i løpet av året drar bofellesskapet også på en ferietur. Knut viser Inga Marte bilder både fra København og Spania.

– Med en tett timeplan, hvorfor takket du likevel ja til å komme hit på bursdagsfeiring midt i arbeidstiden en fredag?

– Jeg hadde også lyst til å besøke botilbudet, se hvordan det er her og snakke med beboere og ansatte. Det var kjempegøy å få være her, og så hyggelig å møte dem, sier Inga Marte.

Det er ikke føste gang Inga Marte Thorkildsen møter Nordre Aker-beboere. I høst besøkte hun 94 år gamle Elsa Guldbrandsen på Kringsjå. Hun fortalte om hvordan 90-årskrisen, følelsen av ensomhet og ikke lenger ha noen å ringe til, mørkla livet hennes. Løsningen fant hun på Sogn Frivillighetssentral. – Elsas historie inspirer og gir håp, sa Thorkildsen den gangen. Les historien om Elsa her!

Trygt

Knut selv trives godt på Myrer.


– Føler du deg trygg her, spør byråden.

– Ja, svarer Knut og tar seg til brystet. – Jeg kjenner det inni hjertet.

– Hvordan føles det? spør Inga Marte.

– Da slapper jeg av, sier Knut.

– Det som er så viktig med slike botilbud er at det bygges trygge relasjoner, er kontinuitet, tillit – og kjærlighet. Det er klart det er frustrerende når man har vanskelig for å uttrykke seg og ikke blir forstått, sier byråden.

Botilbud tilpasset den enkelte

– Jeg er opptatt av at botibudene tilpasses dem som skal bo her, og at man ikke har en produksjonstenkning om at alle trenger det samme. Det er så viktig å føle seg trygg i sitt eget hjem. Det er lett å si at de er én gruppe som trenger det samme tilbudet, at vi skal ha én tilnærmingsmåte. Men det er et mangfold blant dem som bor på steder som dette, de har selvstendige behov og er like forskjellige som alle andre. Vi må behandle folk som individer, og ikke bare som en gruppe, sier Thorkildsen.

– Sjef i eget liv

Tanken om å sette brukerne i fokus og tilrettelegge for den enkeltes behov, er også fremgangsmåten Bydel Nordre Aker vil tilpasse sine tjenestetilbud etter fremover. Det fortalte bydelsdirektør Øyvind Henriksen da han tidligere i uken la frem sitt forslag til bydelsbudsjett for 2017.

– De som trenger hjelp og støtte fra oss i lengre eller kortere deler av livet, skal få være «sjef i eget liv», og vi skal mobilisere hele laget rundt den enkelte (våre dyktige fagpersoner, frivillige, pårørende etc.), skriver bydelsdirektøren i budsjettforslaget. Les mer om det her!

LES OGSÅ: Inga Marte inviterte Pål Hagen fra Grefsen til sitt kontor etter at han fortalte om den fortvilte kampen han måtte ta da moren måtte flytte inn på sykehjem

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...