ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Rektor: Oppdaget skytehull på skolen

Tre hull er synlige i vinduet i trappeoppgangen på Disen skole. Det skal ha skjedd i løpet av helgen, ifølge ledelsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Da vi så nærmere etter fant vi fire andre steder med samme type runde skader og hull i vinduer, sier rektor Birgitte Arctander Stub ved Disen skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2022 kl 12:23

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

DISEN: Det var i løpet av helgen at noen skal ha skutt mot skolen, får Nordre Aker Budstikke opplyst.

– Vi oppdaget at det var hull i et vindu på vestsiden av bygget. Da vi så nærmere etter fant vi fire andre steder med samme type runde skader og hull i vinduer. Vi kontaktet politiet, og de kom og konstaterte at det var skutt med luftgevær. Politiet oppretter sak med skolen som fornærmet, så da trenger ikke vi å anmelde, opplyser rektor Birgitte Arctander Stub ved Disen skole, til Nordre Aker Budstikke onsdag kveld.

I glassruta her ble hullene oppdaget. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Hun forteller videre at ingen av skuddene har gått gjennom hele vinduet, men stoppet enten før og laget merke i glasset, eller gått gjennom ett av to lag i glasset.

– Dette har sannsynligvis skjedd i løpet av helgen som var. Vi kontaktet politiet, og de kom og konstaterte at det var skutt med luftgevær. Politiet oppretter sak med oss som fornærmet, så da anmelder ikke vi.

ANNONSE

Og hendelsen gjør inntrykk.

Rektor på Disen skole, Birgitte Stub. Foto: Tiril Haga (Arkivfoto)

– De ansatte tar det greit, men ingen av oss synes det er noe hyggelig. Det føles fremmed og trist at skolen blir beskutt. Vi håper at noen naboer har sett eller hørt noe, og kan gi oss eller politiet noe informasjon.

Elever og foreldre fikk informasjon om hendelsen torsdag morgen. Naboer som kan ha sett eller hørt noe oppfordres av skolen til å kontakte dem eller politiet med informasjonen.

Stub forteller at skolen må dekke skadene selv.

Hullene, som ble oppdaget etter helgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

– Pengene som går til å reparere vinduene må vi ta av eget budsjett. Det er mulig vi kan få det dekket av forsikringen, men egenandelen er veldig høy så vi får se hva som lønner seg. Uansett, det blir magre tider på Disen i 2022, med denne starten.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med politiet, om status i saken og hvordan den følges opp, men har i skrivende stund ikke lykkes i å få mer informasjon. Men saken vil oppdateres.

Disen skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE