Nordre Aker Budstikke

Opplever at alle Oslo-rektorene vil avlyse eksamen

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Christian Fredrik Borg

Nesten 50.000 har signert et opprop for å avlyse eksamen også dette skoleåret. Skolebyråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), sier det kan komme et initiativ fra dem om kort tid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO RÅDHUS: Det er Elevorganisasjonen som har startet underskriftskampanjen «Avlys eksamen». I oppropet som er rettet mot Regjeringen, Utdanningsdirektoratet, og Kunnskapsdepartementet, krever de at eksamen skal avlyses.

«(…)elever som har vært heldige og unngått sykdom og karantener, stille[r] mye sterkere til en eksamen enn elever som har vært mye syke, vært i karantene eller som bor i kommuner med rødt smittenivå. Det gjør at en sentralt gitt sluttvurdering vil ramme urettferdig i det uforutsigbare skoleåret vi har i år», heter det i beskrivelsen av underskriftskampanjen.

– Må være forsiktige

Byråd for kunnskap og oppvekst i Oslo, Inga Marte Thorkildsen, sier de vil ha dialog med nasjonale myndigheter om vurderingskriteriene for elevene vil være de samme.

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Christian Fredrik Borg

– Vi som er politikere, må være forsiktige med å stille uoppnåelige krav til elevene og skolene. Det kan ende med at vi bærer stein til byrden. Folk blir utslitt og klarer ikke å stå i den jobben de skal gjøre, enten det er elever, lærere eller andre, sier hun og legger til:


– Det kan føre til at folk rett og slett mister håpet, og at vi behandler dem urettferdig.

Byråden for oppvekst og kunnskap forteller at de må stikke fingeren i jorda og se hvor skolene faktisk befinner seg.

– Jeg har dialog med rektorene angående eksamen. Der kan det komme et initiativ om ikke alt for lenge.

– Hvor lang tid snakker vi da?


– Rett rundt hjørnet, tenker jeg. Vi jobber med saken nå for å få en avklaring, svarer hun.

Oppfordrer til god dialog

– Før helgen fikk jeg tydelige råd fra noen rektorer og jobber videre med det.

Thorkildsen sier at de ga tydelige råd til kunnskapsminister Guri Melby (V) om å avlyse eksamen og heller gi bedre tid til sluttvurdering tidlig.

– Det tok ganske lang tid før hun valgte å følge det rådet.


Nå anbefaler hun Melby å være i god dialog med skolene og fagforeningene for å høre hvilke tilbakemeldinger de gir.

Gallup

Synes du eksamen bør avlyses?

Vis resultat

– Fryktelig urettferdig

Byråden poengterer at hun forstår elevene som kjenner på en urettferdighet, særlig i Oslo og andre storbyer som er sentrum for pandemien.

– Jeg skjønner de elevene som kjenner at det er fryktelig urettferdig at de som har vært berørt av mange karantener og inngripende tiltak som hjemmeskole, skal vurderes på lik linje som alle andre elever i Norge.

– Kommuniserer rektorer i Oslo at de ønsker å avlyse eksamen?


– Ja.

– Er det snakk om mange?

– Ja, jeg tror egentlig det er omtrent alle, avslutter byråden.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...