Nordre Aker Budstikke

Svære trær ramler ned:

Opplever det utrygt å gå langs Akerselva

TRYGT?: Kjell Magne Aabergsjø har kontaktet kommunen. Ikke bare i forhold til opprydding langs Akerselva, men også i forhold til sikkerhet. Foto: KJELL MAGNE AABERGSJØ

Kjell Magne Aalbergsjø fra Grefsen går og sykler ofte tur langs Akerselva. Han etterlyser generelt vedlikehold. – Er tanken er at området skal preges av urskog?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2015 kl 11:00

AKERSELVA: – Gang- og sykkelveien langs Akerselva er vel en av Norges mest brukte turveier. Men vedlikeholdet står det dårlig til med, mener Kjell Magne Aalbergsjø fra Grefsen, og som tenker på strekningen fra Maridalsvannet og ned til Nydalen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Før påske sendte han også en mail til Bymiljøetaten, og ramset opp hva han mener er forfall av det flotte området langs gang- og sykkelveien, nedover til Nydalen.

Her kan du se bildeserie av forfallet langs Akerselva.

– Er det trygt?

– Blant annet undrer det meg at den store haugen med hugde trær, fortsatt ligger ved siden av turveien, helt oppe ved Maridalsvannet. Hvis kommunen selv ikke hadde noen plan med disse trærne, hvorfor inviterte de ikke et vedlag eller andre, til å komme og få gratis ved? sier Aalbergsjø.


Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Men en ting er trær som er felt, en annen ting er de som ramler ned av alderdom eller av mye vind.

Les også: Frysjaområdet fremstår jo nærmest som privat

– For eksempel ved badedammen ved Sagadammen, ligger et veldig stort tre som har blåst ned. Det har ligget der en stund det også, men tenker med skrekk og gru på hva som kunne skjedd hvis noen hadde fått det treet over seg.

LES OGSÅ: Her er den historiske trikken tilbake i Oslotrikkens farger, etter to tiår som svensk

Vedlikehold

Han fortsetter.


– Er det ingen som har ettersyn av blant annet trærne langs denne turveien, og området rundt? Det føles jo ikke særlig trygt, hvis det er slik at man plutselig kan få svære trær over seg i dette mye bruke området.

Nordre Aker Budstikke har tatt turen fra Oset til Nydalen. Det er en del gjengrodd og nedramlet langs strekket, og mye som er hugget og skjært ned, men som ligger i hauger.

LES OGSÅ: Ranet 91-åring på åpen gate. Men så kom naboen...

Urskog og strøing

– Jeg lurer på om det er tanken at området langs elva skal være preget av urskog? Det er vel ikke akkurat Trillemarka vi snakker om her, det burde vel være mulig å rydde? I det minste gå gjennom og fjerne eventuelle trær som kan falle ned på folk.

Aalbergsjø tar også opp vann- og is.


– Jeg opplever at det stadig er vannansamlinger her og der langs turveien, noe jeg tror skyldes dårlig drenering. Samtidig hadde det vært fint med oppgradering av strørutinene. Før påske var det eksempelsvis skikkelig holke fra Maridalsvannet og nedover, sier han.

Her kan du se bildeserie av forfallet langs Akerselva.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Bymiljøetaten, men har foreløpig ikke lykkes i å motta kommentar i saken.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...