ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Oslo: Gult for de yngste, grønt for de eldste

Skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll under et besøk på Morellbakken skole på Grefsen i 2021. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Barnehagene og grunnskolen i Oslo fortsetter med gult nivå, mens de videregående skolene og voksenopplæringen kan gå over til grønt nivå fra mandag 17.januar.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.01.2022 kl 11:52

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll understreker at det er viktig at ansatte, foresatte og elever opplever det trygt å være i barnehagen og skolen.

Hun viser til de nye nasjonale smittetiltakene som regjeringen la frem torsdag 13. januar.

Der anbefaler regjeringen grønt nivå for videregående skoler og voksenopplæringen, og gult nivå for barnehager og grunnskoler (som også inkluderer ungdomsskolen) der smittesituasjonen tilsier det. Det forventes at kommunene gjør egne vurderinger av situasjonen lokalt, og sette tiltaksnivået deretter.

– Det er en riktig beslutning at kommunene selv får ansvar for å vurdere tiltakene, det ansvaret tar vi, sier Holmås Eidsvoll i en pressemelding.

– Beslutningen vi nå har gjort er basert på vurderinger av den lokale smittesituasjonen og faglige vurderinger knyttet til tiltaksnivå i skolen. Vi vil bruke neste uke på å se på helheten av konsekvensene i de nye nasjonale anbefalingene og smittesituasjonen i Oslo og vil deretter foreta nye vurderinger av tiltaksnivå i grunnskoler og barnehage, sier Holmås Eidsvoll.

ANNONSE

Tips oss!

Tips Nordre Aker Budstikke – tips@nab.no.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE