Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Viser veien videre

– Oslo kommune er ikke en butikk

Prosjektleder for pilot Alders- og demensvennlig by/bydel, Heidi Nordal styrer alders- og demensvennlig-skuta inn i fremtiden, med eldre- og sosialbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og bydelsdirektør i Nordre Aker, Øyvind Henriksen, foran. Her Frivillighetssentralen på Kringsjås elektriske sykkel med vogn. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Og innbyggerne er ikke kunder. Men det er ingen grunn til at ikke kommunen selv skal yte best mulig service som om den skulle vært det, sier byråd for eldre, helse og sosial-tjenester, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2016 kl 14:05

KRINGSJÅ: I 2030 forventes at 20 prosent av befolkningen er over 67 år. I dag er det 7000 demente i Oslo. I 2040 vil tallet være doblet.

Det var en interessert og engasjert byråd for eldre, helse og sosialtjenester, Inga Marte Thorkildsen (SV), som møtte opp på Frivillighetssentralen på Kringsjå. For å høre mer om Nordre Akers prosjekt: Alders- og demensvennlig bydel.

LES OGSÅ: Presten som tar et rått oppgjør med Kirken

Selvstendige, aktive og trygge eldre

Et toårig pilotprosjekt som med vellykkede tiltak skal vise vei for resten av Oslo om hvordan ta vare på eldre i fremtiden. Også med stor fokus på hvordan bo hjemme lengst mulig, i tillegg til veien videre mot flest mulig selvstendige, aktive og trygge eldre.

Her kan du lese mer om bakgrunnen og prosjektet.

– Engasjert selv

Prosjektleder Heidi Nordal fra bydel Nordre Aker fortalte og forklarte for byråden. Som så ut til å like det hun hørte.

– Dette blir et veldig spennende prosjekt å følge med på fremover, og noe jeg virkelig selv også skal engasjere meg i. Dette handler jo om oss alle, alle skal bli eldre. Og flott at en bydel som fra før av scorer høyt på brukerundersøkelser ikke lener seg tilbake, men tar utfordringen om å gjøre det enda bedre gjennom dette prosjektet, sa Thorkildsen etter presentasjonen.

LES OGSÅ: GPS-bande herjer på Østlandet og i Nordre Aker. Disse bilmerkene er de ute etter

– Hva er et godt liv?

Byråden liker spesielt godt stor fokus på innbyggerinitiativ og medvirkning.

– Kommunen skal ikke overta folks liv, men lytte til hva folk selv ønsker og kan bidra med. Hva er et godt liv for noen, er ikke nødvendigvis et godt liv for andre. Oslo kommune er ikke en butikk, og innbyggerne er ikke kunder. Men det er ingen grunn til at ikke kommunen selv skal være bevisst på yte best mulig service som om den skulle vært det.

Bydelen har også nylig invitert til kick off og store folkemøter, nettopp for å samle innbyggerne og høre mer om hva de legger i en best mulig hverdag for eldre - her kan du lese mer.

PÅMELDINGSSKJEMA TIL FOLKEMØTE NEDERST I SAKEN, ELLER FØLG DENNE LINKEN

– Opprettholde entusiasmen

Det er mye energi i det pågående pilotprosjektet.

– Jeg tenker at det også blir viktig å jobbe for å opprettholde energien og entusiasmen i arbeidet, også etter at pilotperioden er ferdig. Et slikt prosjekt tror jeg også kan bidra til at bydelene i fremtiden vil dele mer erfaringer og kunnskap mot felles mål, i motsetning til å konkurrere mot hverandre, sa også byråden.

Thorkildsen har vært byråd for eldre, helse og sosialtjenester i noen uker.

LES OGSÅ: 50 - 70 prosent av alle legebesøk handler om stress

– Mye felles

– Jeg synes jeg har fått en kjempeflott ny jobb. Jeg opplever også stadig at det er mye som er felles for de områdene jeg har ansvar for, eldre, funksjonshemmete, flyktninger. Mye vi har snakket om her i dag om veien videre i eldres fremtidige hverdag, er også gode innspill i det videre arbeidet på de andre områdene, sa også byråden.

Så var det klart for lunch med brukerne ved Frivillighetssentralen ved Kringsjå.

Folkemøtet

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...