Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Oslos eldste rutebuss går til Grefsenkollen

- Folk stopper på gaten og vinker til oss!

I front: Veteranbussen tiltrekker mye oppmerksomhet når den er ute på veien.

Jon Kloster, Lars Petter Fosdahl og Sigmund Ruud er strålende fornøyde. Endelig er Grefsenkollen-ekspressen en realitet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2013 kl 11:27

KJELSÅS/GREFSEN: - Ja, velkommen inn, og bare sett deg hvor du vil! smiler Jon Kloster, styreleder ved Grefsenkollen.

Den svært så sjarmerende gule bussen har akkurat plukket opp undertegnede journalist midt i Storo-krysset.

En Volvo 1969 snutebuss med 28 originale skinnseter og en strålende blid sjåfør - pent antrukket, med hatt og jakke.

- Vi hadde jomfruturen nå på lørdag og det gikk som smurt. Vi var litt spente på de siste bakkene opp, men det funket bra, sier Kloster.

- Tilgjengelig for alle

Arbeidet med å gjøre Grefsenkollen mer tilgjengelig har pågått i flere år. Vanlig buss går bare på søndager.

- Vi hadde ønske om at dette skulle være et gratis-tilbud til folk som vil besøke Grefsenkollen, men selv om tilbudet er gratis koster det selvsagt penger.

Nettopp derfor er vi utrolig glade for å ha fått med oss Privatmegleren som sponsor, sier prosjektleder ved Grefsenkollen, Lars Petter Fosdahl.

LES OGSÅ: Taubane til Grefsenkollen?

De fant veteranbussen, som tidligere har hatt sin faste rute i Mandal, på Finn.no. I første omgang leier de den frem til september - det vesentlige var om den klarte bakkene frem til utsiktstoppen Grefsenkollen.

- Den tiltrekker seg utvilsomt oppmerksomhet, og det synes vi er veldig hyggelig, sier Fosdahl, og løfter armen i været for å vinke til et knippe barn som fulle av iver står og vinker fra fortauet.

- Det er veldig hyggelig for oss å være med å støtte dette tilbudet. Grefsenkollen, med alle sine arrangementer og sosial hygge, er viktig for folk i nærmiljøet.

Nå er vi med på å gjøre det enklere for folk å ta seg opp dit, også hvis man er dårlig til bens, og/eller ikke disponerer egen bil, sier Sigmund Ruud i Privatmegleren Renommé.

LES OGSÅ: Ta turen opp over Oslo

Historisk sus i 2013

Med musikk fra en svunnen tid over anlegget er det som tiden forsvinner. Man kjenner hvordan skuldrene senkes.

- Vi kaller den Grefsenkollen-ekspressen, men det er klart, alt er relativt, sier Kloster, som understreker at turen kun tar rundt 15 minutter.

- Veteranbussen settes opp fra denne uken, onsdag til og med lørdag, med flest avganger på lørdager. Rutetidene ligger på siden vår på Facebook, men vi vil også forsøke å få satt de opp på aktuelle steder i området, sier Kloster.

Bussjåfør for anledningen, Geir Garstad, smiler bredt fra førersetet. Han er pensjonert bussjåfør og lærer, men synes tydelig det er godt å være tilbake ved det store rattet.

- Vi har behov for flere bussjåfører. Til nå har vi hatt litt flaks, men det er bare å si i fra hvis det kunne være interessant, sier Kloster og legger til:

- Nå håper vi selvsagt så mange som mulig benytter seg av dette gratis-tilbudet. Jo flere - jo bedre!

LES OGSÅ: Stor deltagelse på Grefsenkollen Opp

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...