Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Oslos skjenkesteder kan åpne fra 1. juni

1. juni kan også de rene skjenkestedene i Oslo åpne dørene, og kranene, igjen. Foto: Gitte Johannessen (NTB Scanpix)

Fra 1. juni kan også skjenkesteder som ikke serverer mat åpne igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2020 kl 15:56

OSLO: – Vi går ut med informasjon og ny veileder til bransjen allerede i dag, selv om departementet ikke formelt har vedtatt forskriften om at rene skjenkesteder kan åpne igjen. Det er viktig at bransjen får forberedt gjenåpningen på en forsvarlig måte, sier Victoria Marie Evensen (Ap), næringsbyråd i Oslo, i en pressemelding tirsdag.

Kravet til bordservering og sitteplasser, samt 1-metersregelen opprettholdes også for skjenkesteder uten matservering i den nasjonale forskriften.

Skjenkeforbudet i Oslo ble innført 21. mars som følge av at serveringssteder med skjenkebevilling ikke klarte å overholde smittevernreglene, blant annet om avstand. På det tidspunktet var rundt 90 prosent alle serveringssteder med skjenkebevilling allerede stengt som følge av de nasjonale smittevernreglene som ble innført 12. mars, ifølge kommunen. 6. mars fikk serveringssteder som tilbyr mat lov å servere alkohol igjen.

– Jeg er veldig glad for at også rene skjenkestedene kan åpne dørene igjen. Den delen av serveringsbransjen som har kunnet holde åpent, har gjort en formidabel jobb med å legge til rette for at både gjester og ansatte kan overholde smittevernsreglene. Vi forventer det samme fra rene skjenkesteder, sier Evensen i meldingen.

Oslo kommune opprettholder kravene om registrering, risikovurdering og åpningstider. Kommunens erfaringer til nå tilsier at det er mer krevende å opprettholde godt smittevern med høyt alkoholkonsum.

– Dette har også Smittevernoverlegen vært tydelig på. Vi beholder derfor dagens skjenketid til 23.30, men vil gjøre nye smittevernsvurderinger frem mot og igjennom sommeren, sier Evensen, videre.

Dette er de nasjonale krav til serveringssteder:

  • Bordservering eller sitteplasser
  • Servering av mat skal ikke skje som buffet
  • Grunnleggende krav til smittevern skal ivaretas
  • Det skal utarbeides rutiner for god hygiene og godt renhold, og sørges for at disse rutinene blir overholdt
  • Det skal sørges for at besøkende og personell kan holde minst 1 meter avstand til personer i annen husstand

Generelle nasjonale anbefalinger som får anvendelse for serveringssteder:

  • Det bør ikke være mer enn maksimalt 20 personer samlet i en gruppe.
  • Det bør være minst 1 meter avstand mellom personer, også innad i en gruppe, med mindre disse er del av samme husstand.

Dette er de kommunale krav til serverings- og skjenkesteder:

  • Kun de som har registrert seg hos Næringsetaten kan skjenke alkohol
  • Det skal utarbeides en egen risikovurdering for smittevern
  • Skjenketid til kl. 23.30 og åpningstid til kl. 24.00

Byrådet vil endre sin forskrift i tråd med og fra det tidspunkt staten endrer sin Covid 19-forskrift for rene skjenkesteder.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...