Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Øvre Grefsen Vel i Folkets Hus

Styremedlem i Folkets Hus, Terje Bjerke, og Øvre Grefsen Vel-leder Johs Vik er godt fornøyd med avtalen. Foto: Kristin Tufte Haga

Nå er avtalen i boks – Øvre Grefsen Vel har kjøpt seg inn i Folkets Hus på Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2007 kl 13:00

Kjelsås: Etter to generalforsamlinger er saken klar: Øvre Grefsen Vel har fått flertall for å kjøpe seg inn med 10 prosent – 300 000 - i Folkets Hus i Myrerveien på Kjelsås.

- Vi vil være med og bevare og opprettholde Folkets Hus som et kultur- og grendehus i denne delen av Nordre Aker, sier Vel-leder Johs Vik.

- I tillegg kan vi være med på å bevare området for enda mer fortetting og utbygging, sier han.

Og vellet er glad for å endelig ha et eget hus.

- Øvre Grefsen Vel har aldri hatt noe vel-hus. Nå har vi fått et fast sted hvor vi kan avholde møter og andre arrangementer. Og vi vil selvsagt oppfordre våre medlemmer til å bruke huset, sier Vik.

For mange år siden – i 1940 – kjøpte vellet riktignok en tomt i Kurveien 9. Men byggeplanene for et vel-hus ble det aldri noe av, og i 1978 foreslo vellet å selge tomten. Men tiden gikk, og først i 1985 ble tomten solgt. Så ble planene om et eget hus lagt på is, men i 2006 kom forslaget om å kjøpe seg inn i Folkets Hus.

- Med penger på bok er finansieringen for andelskjøpet i orden. Uansett er dette en god pengeplassering, mener Øvre Grefsen Vel.

For skulle den store eiendommen i Myrerveien 40 noen gang bli solgt til markedspris, så får naturlig nok Øvre Grefsen Vel 10 prosent av salget. Og med dagens tomte- og boligpriser har vellet i hvert fall ikke gjort noe dårlig handel.

Det er Kjelsås Arbeiderpartilag som eier Folkets Hus.

- Pengene kommer godt med – vi ønsker jo å bevare huset på en best mulig måte. Det er en del som bør rehabiliteres ved huset, men kjøkkenet står øverst på listen. I tillegg er vi allerede i gang med å bytte ut gamle stoler og bord, sier styremedlem i Folkets Hus, Terje Bjerke.

Folkets Hus har "åpen barnehage" på dagtid. På kvelder – hverdager og helger - kan lokalene leies til brylluper, konfirmasjoner og andre festligheter.

- Men listene er ikke fulle. Vi håper jo også at Øvre Grefsen Vels "innkjøp" vil resultere i mer bruk av huset, sier Bjerke.

- I tillegg har vi ledige kjellerlokaler, sier han.

- Folkets Hus er muligens interessert i flere samarbeidspartnere, og vi diskuterer forskjellige løsninger, sier Bjerke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...