Nordre Aker Budstikke

Øyvind blir sjef for to bydeler

Øyvind Henriksen, bydelsdirektør i Nordre Aker, tar over ansvaret også for Bydel Bjerke 1. desember. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ansatte i Bydel Bjerke rapporterte om fryktkultur, og internrevisjonen avdekket forhold byråden kaller uakseptable. 1. desember overtar Nordre Akers bydelsdirektør ansvaret også for nabobydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2016 kl 12:05

NORDRE AKER: Øyvind Henriksen har vært bydelsdirektør i Bydel Nordre Aker siden 2013. 1. desember konstitures han som bydelsdirektør også i Bydel Bjerke. Saken ble behandlet i byrådet torsdag 6. oktober.

Unik mulighet for de to bydelene

Kari-Anne Mathisen går av som bydelsdirektør i Bjerke i høst. Hun ble innsatt i åremålsstillingen første gang i 2007, og fikk denne forlenget i 2013.

Fra byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester fremgår det at ansettelsensprosessen med å finne en ny bydelsdirektør vil ta noe tid. Derfor innstilles Henriksen som konstituert bydelsdirektør også i Bydel Bjerke fram til en ny direktør er ansatt, trolig rundt sommeren 2017.

– I denne perioden vil jeg ha ansvar for begge bydelene. Bydel Nordre Aker har en sunn og god drift og det gjør det mulig for meg å gjøre dette nå, sier Henriksen til Nordre Aker Budstikke.

Han mener dette er en unik mulighet for å få til læring på tvers av bydelene.


– Bydel Nordre Aker har sikkert mye å bidra med overfor Bydel Bjerke og vise versa. Jeg vil også få muligheter til å komme tetter på satsingen i Groruddalen som kan gi bidrag inn til vårt arbeid i Nordre Aker, sier Henriksen.

Han vedgår at dobbeltrollen vil bli en stor utfordring, men er glad for tilliten, og håper det blir positivt for begge bydeler.

LES OGSÅ: Hjelper innvandrerkvinner inn i arbeidslivet: Moving Mamas har flyttet inn til Bydel Nordre Aker

Konflikt mellom barnevern og fostermor

Det har stormet rundt bydelsadministrasjonen i Bjerke etter at Dagbladet tidligere i år avdekket flere klanderverdige forhold i bydelen.

Blant sakene som har fått oppmerksomhet i avisen er konflikten mellom en fostermor og barnevernet i Bydel Bjerke. Gro Mikalsen ble fratatt ansvaret for en 15 år gammel autist med Downs syndrom, etter 14 år. Både oslopolitikere og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne har engasjert seg i saken.


Behandlingen blant andre to autistiske gutter har fått ved omsorgsboligen Villa Eik i bydelen har også vært gjenstand for kritikk. Moren til en av guttene varlset søksmål i 2015.

Kritikk i internrevisjon

Byråd for eldre-, helse- og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen (SV), ba i april om at internrevisjonen skulle se nærmere på Bydel Bjerke. Rapporten avdekket blant annet at pårørende har meldt fra om at bydelsledelsen ikke har satt brukerne i sentrum. Ansatte melder om at ledelsen ikke er motakelig for konstruktiv kritikk, og at ansatte ikke tør melde fra om avvik i frykt for represalier.

Ifølge Dagbaldet sier Fylkesmannen at bydelen kommer dårligere ut enn resten av Oslo og Akershus når det gjelder vedtak som blir omgjort hos dem, og mener dette sier noe om kvaliteten. Revisjonen har avdekket også mangler ved bydelens internkontrollsystem og at den har vondt for å lære av feil.

Byråden: – Uakseptabelt

– Jeg reagerer på det som avdekkes i rapporten. Mye av det internrevisjonen påpeker her er helt uakseptabelt, og viser en ledelseskultur vi absolutt ikke skal ha i Oslo. Jeg forventer at det nå tas grep i bydelen, og at bydelen følger opp internrevisjonens anbefalinger, sa Thorkildsen til Dagbladet i juni.

– Vi tar rapporten på alvor og har sammen med tillitsvalgte og hovedverneombud i dag sett på de anbefalingene som gis, svarte Kari-Anne Mathisen til Dagbladet.


På spørsmål fra Nordre Aker Budstikke om hvorfor Mathisen fratrer sin stilling før åremålet har gått ut, svarer kommunaldirektør Endre Sandvik i byrådsavdelingen for eldre, helse og sosial tjenester at hun har valgt å gå av med pensjon.

Øyvind Henriksen sier til Nordre Aker Budstikke at han regner med Bydel Bjerke er godt i gang med å ta tak i det som er påpekt av internrevisjonen, og at han kommer til å bringe dette arbeidet videre i den perioden han er konstituert direktør.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...