Nordre Aker Budstikke

Hun sto helt foran i bussen:

– Det sto: «Obs! Kraftig slitasje på bremseanleggene»

Buss for trikk kjører Grefsenveien, i påvente av at trikken igjen skal kjøre Grefsenveien, til våren. Bussen kvinnen forteller om i saken, gikk motsatt vei av buss for trikk på bildet, fra Storo til Kjelsås. Foto: ILLUSTRASJONSBILDE/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Kvinnen tok 11b bussen fra Storo retning Kjelsås, bussen var full og hun sto helt foran og så meldingen på displayet til sjåføren. – Varselet har nok en formulering som virker mer presserende enn det er, ifølge Unibuss.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2020 kl 17:01

GREFSEN: Leser forteller om tirsdag kveld, da hun tok bussen fra Storo, og oppdaget et varsel hun ble noe skremt av, på displayet til sjåføren:

«I kveld tok jeg buss for trikk, 11b, fra Storo til Kjelsås. Siden bussen var full, sto jeg helt foran. Plutselig så jeg et stort varsel på displayet som lyste grønt foran sjåføren, der det sto: Obs! Kraftig slitasje på bremseanleggene.»

Forteller leser, og oppgir hvilket bussnummer dette gjaldt.

Vi spurte Unibuss, som blant annet kjører denne bussruten:

– Vår serviceleverandør oppgir at dette er et standard tidligvarsel på bremsebelegg der det gjenstår 10% av belegget på denne busstypen, slik at man skal ha mulighet til å planlegge bremseservice inn på verkstedet. Bremsene har fortsatt 100% bremseeffekt og det er ikke forbundet med noen sikkerhetsrisiko. Varselet har nok en formulering som virker mer presserende enn det er, dette er et vanlig varsel som minner om at bussen snart skal inn på service, sier Emilie Mejlænder, kommunikasjonssjef i Unibuss.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...