Nordre Aker Budstikke

På disse stedene får ikke russen lov til å feste

Ingen russefeiring på åtte parkeringsplasser. Dette bildet er fra et tidligere russekull. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Bymiljøetaten har bestemt seg for hvor russebussene ikke får parkere i år. Se lista her.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2017 kl 09:11

OSLO: De siste par årene har Oslo kommune satt opp skilt med midlertidig parkering forbudt for busser på enkelte utfartsparkeringer hvor russen er kjent for å feste om natten i mai. Vedtaket ble i 2015 fattet på bakgrunn av mange klager om nattebråk fra oppsittere i Maridalen og Sørkedalen, opplyste Bymiljøetaten den gangen.

Tydelige spor etter at noen hadde festet natt til 1. mai, til tross for forbudet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I fjor ble det før russefeiringen startet varslet at det skulle skiltes med parkering forbudt på fem parkeringsplasser i Maridalen og Søkedalen.

I år sier Bymiljøetaten at forbudet også utvides til å gjelde Grefsenkollen.

Presseansvarlig i Oslo kommune, Monica Thorud Olsen, forteller at det er åtte parkeringsplasser i tilknytning til marka som er utpekt. Disse er:

  • Maridalen: Låkeberget, Skar
  • Sørkedalen: Årnes-,Sagtomta- og Zinoberveien P-plass
  • Sognsvann
  • Grefsenkollen før restauranten og oppe ved restauranten

Parkeringsforbudet vil gjelde i tidsrommet 21. april til 18. mai.

LES OGSÅ: Naboene til denne festplassen for russen flykter i mai for å redde nattesøvnen

– Det er politiet som har dialogen med russestyret, og som også har ansvaret for å håndheve skiltingen. I den forbindelse har vi dialog med politiet. I fjor opplevde vi at dette fungerte godt, og at det var mindre støy på nattestid og mindre forsøpling i områdene rundt disse parkeringsplassene, sier Olsen.

Selv om parkeringsplassen ved Grefsenkollen ikke spesifikt ble nevnt som russeforbudsområde i fjor, var det likevel skiltet med parkering forbudt om natten. Da Nordre Aker Budstikke besøkte parkeringsplassen 1. mai 2016, så det imidlertid slik ut:


Slik så det ut på parkeringsplassen nedenfor Grefsenkollen restaurant 1. mai 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Slik så det ut på parkeringsplassen nedenfor Grefsenkollen restaurant 1. mai 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...