Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Parkerer 55-bussen for godt

INGEN SNUPLASS: Det stod og falt på om man kunne få til en snuplass her i krysset Betzy Kjelsbergs vei/Kapellveien. Det har man ikke lykkes med, sier Ruter, som heller ikke mener trafikkgrunnlaget på 55-bussen forsvarer å gjenopplive den. Reisende henvises til bussene ved Ringveien (innfelt). Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bymiljøetaten og Ruter har bestemt seg: Det blir ikke noe nytt busstilbud til beboerne i Lillo terrasse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2015 kl 13:40

GREFSEN: I januar var bydelens politikere, Ruter og Bymiljøetaten på befaring i Betzy Kjelsberg vei/Kapellveien, og slo fast at 55-bussen, som kjørte sin siste avgang i 2013, kunne gjenoppstå dersom man fant en egnet snuplass i nærheten av krysset mellom de to veiene.

Snuplass

– Konklusjonen etter befaringen var at Bymiljøetaten skulle sjekke ut muligheten for å bygge en snuplass i forbindelse med krysset, og at Ruter får en bussoperatør til å se på mulighetene for å snu med en minibuss ved innkjøringen ved kapellet. Dette er forhold som må avklares før vi går videre med saken og før vi kan estimere en mulig oppstartdato, sa Jan Erik Pedersen i Ruter, til Nordre Aker Budstikke etter befaringen i januar.


LES OGSÅ: Da brannalarmen gikk i Grefsen Flerbrukshall midt på natten, var det ingen som kom

Bydelspolitiker Bente M. Larsen (Ap) oppsummerte også etter befaringen:

– De første skritt nå er at veiene må ryddes bedre for snø, slik at Ruter kan foreta en testkjøring med liten buss. Jeg håper testkjøringen blir positiv, slik at vi kan få bussen tilbake. Da vil beboerne her på Lillo feire 17. mai to ganger i år! sa Larsen.

– Ikke mulig med busstilbud til Lillo

To måneder senere pungterer Ruter og Bymiljøetaten håpet om feiring på Lillo.

– Bymiljøetaten mener en snuplass ved Grefsen skole vil komme i konflikt med et vernet område, samt ta arealer fra skolen. Etter en samlet vurdering av blant annet trafikksikkerhet, markedsgrunnlag og nærheten til andre holdeplasser har Ruter kommet til at det ikke er mulig å gi et busstilbud til Lillo terrasse, selv om vi har forståelse for at dette er noe mange beboere kunne ønske seg, sier pressekontakt Øystein Dahl Johansen i Ruter.

Men her kan de glede seg: Denne Nordre Aker-bussen får flere avganger!

Han viser til at området rundt Betzy Kjelsbergs vei (Lillo terrasse) har gangavstand til busslinjene 23 og 24 på Store Ringvei, linje L3/R30 (Gjøvikbanen) på Nydalen stasjon og linjene 30, 56 og 58 ved Tamburveien. Områdene langs Kapellveien ovenfor Grefsen kirke ligger på det meste ca. 600 meter unna holdeplasser for Kjelsåstrikken i Grefsenveien, opplyser Dahl Johansen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...