ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Påskehelgen i Nordre Aker:

Ungdomsgjenger, branner, et flyvende teppe – og en litersflaske vodka i trusa

Politiet og brannvesenet måtte rykke ut til Esso Gaustad påskeaften. En bil brant i motoren. Foto: Christian Fredrik Borg

Det har vært en relativt rolig påskehelg i Nordre Aker, opplyser politiet. Likevel har det tidvis vært hektisk og oppdrag som har spent fra mulige ungdomsran og til flere branner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2021 kl 17:46

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Klokka 02 natt til skjærtorsdag kom meldingen om at det gikk en mann i kollektivfeltet på Ring 3 mellom Bjerke og Sinsen. En politipatrulje fant mannen og fikk ham ut av kjørebanen.

Ble spyttet på av ungdomsgjeng

Klokka 18.20 skjærtorsdag kom meldingen fra Grefsen/Kjelsås om at en jente som var ute og luftet hunden sin sammen med noen venner, var blitt møtt av en ungdomsgjeng på cirka 20 personer. Disse skal ha spyttet på de fornærmede, og også vist frem et balltre. Det er uklart om dette ble brukt til å true med. Det ble forsøkt kontrollert en gjeng på 20-40 ungdommer ved Kjelsås skole noe senere, men ungdommene løp da i alle retninger. De som hadde vært mest aktive med tanke på spytting og balltre skal allerede ha tatt trikken tilbake nedover mot Storo.

Litt senere skjærtorsdag, klokka 20.20, brant det i en kontainer på Sognsvann, trolig forårsaket av en engangsgrill. Brannvesenet tok seg av saken.

Cirka klokka 20.35 kom det melding om kappkjøring mellom MC og noen biler mellom Grorud og Sinsen. Patruljen hørte disse men så dem aldri, og fikk derfor ikke kontroll på hvem det var. Politiet vil gjerne ha beskjed dersom man ser slik oppførsel i trafikken, gjerne med registreringsnummer om mulig slik at de kan spore opp hvem det er.

Fester og parkert bil

Natt til langfredag kl. 00.50 kom det inn melding om full fest på en adresse i Disenveien. Det var høy musikk og flere stemmer, men melder var usikker på hvor mange det var. Politiet hadde ikke kapasitet til å kjøre ut til adressen, og det kom heller ikke flere klager utover natta.

ANNONSE

Klokka 01.00 kom en tilsvarende melding fra Frysjaveien. Mens melderen snakket med politiet ble det stille fra adressen. Det ble avtalt at melder skulle ringe tilbake dersom det tok seg opp igjen, men det kom ingen flere henvendelser.

Klokka 01.30 ble en bil stoppet i Sinsenkrysset, sjåføren hadde ikke gyldig førerkort. Bilen ble parkert på stedet, og sjåføren, som blir anmeldt, måtte fortsette til fots.

Klokka 02.30 kom det melding fra en person på telttur på Grefsenkollen som ikke fikk sove fordi det var flere som hadde fest i skogen. Politiet prioriterer ikke å patruljere marka med tanke på covid-19, så melder gikk selv bort og ba dem dempe seg. Deretter kom det ingen flere meldinger.

Ringte på dører om natta

Klokka 04.15 langfredag morgen ble det meldt om at noen ringte på døra til en melder på Gaustad. Vedkommende mistenkte at det dreide seg om innbruddstyver som sjekket om folk var hjemme i påsken. Meldingen ble imidlertid for vag for politiet. Melder ringte tilbake litt senere og da var det et utelys i en barnehage i nærheten som slo seg av og på. Også dette ble litt for lite konkret til at politiet valgte å sende en patrulje til stedet.

Klokka 04.30 kom det en telefon fra en bekymret dame i Grefsen-området, etter at hun og samboeren hadde vært på fest, der han ble full og forlot festen uten sko på. Det er ikke så uvanlig at folk forlater fester når de blir litt for fulle, mente politiet, selv om det er litt mer sjelden å gå uten sko på. Det ble vurdert at vedkommende trolig ville returnere hjem, og politiet igangsatte ikke leting.

ANNONSE

Det har ved flere anledninger blitt rapportert om et haltende rådyr i Solvang kolonihage. I helgen ble trolig det samme dyret observert flere ganger. Først langfredag klokka 10.15, og så igjen påskeaften klokka 17.30 i kolonihagen, og til slutt ved Sognsvann/Kringsjå søndag 1. påskedag klokka 14.30. Det skal være det høyre bakbeinet som "henger og slenger" på dyret. Viltnemda er varslet i alle tilfellene og opplyser at de antar det dreier seg om det samme, skadde dyret. De har imidlertid ikke klart å fange det, og ønsker tips ved fremtidige observasjoner.

Flyvende teppe på Ring 3

Langfredag, ca. klokka 11.10, kom det melding om et flyvende teppe på Ring 3 ved Rikshospitalet. En politipatrulje i nærheten fikk tak i teppet, som var av en litt lettere variant som fløy frem og tilbake. Det forårsaket derfor ingen trafikkuhell eller andre hendelser.

Klokka 18.10 i Midtoddveien på Kjelsås ble to jenter i 11-årsalderen mulig forsøkt ranet av 6-7 andre jenter på ca. 14 år. De eldre jentene skal ha vist frem noen pinner og sagt «gi oss alt dere har». De ville også ha sparkesykkelen til en av 11-åringene. De eldste jentene skal til slutt ha sagt unnskyld. Politiet kom til stedet, så etter jentegjengen, men fant dem ikke. De snakket med de to fornærmede jentene, men ifølge politiet ble ingen skadet, og ingen ble heller fratatt noen ting.

Fredag klokka 21.30 kom det flere meldinger om høye jenteskrik, som hørtes ut som redselsskrik, fra skogen rundt Sognsvann. Politiet fikk sammen med helikopterassistanse etter hvert lokalisert en jentegjeng på seks som erkjente å ha skreket litt høyt for å få ut frustrasjon. Alt var imidlertid bra med jentene, men de skjønte at de hadde satt i gang et apparat. Selv i skogen bør man derfor tenke seg litt om før man setter i gang den type aktiviteter – i alle fall på Sognsvann hvor det er mange folk, oppfordrer politiet.

Bilbrann

Klokka 09.15 lørdag, påskeaften, kom det melding fra Muselunden om at det sto en scooter/moped med motoren i gang og lysene på i Fagerliveien. Tenningslåsen var brutt opp, og det kunne tyde på et avbrutt tyveriforsøk. Men ingen personer var observert ved kjøretøyet, som ble tauet inn av Bærum Kranservice. Eieren ble varslet.

ANNONSE

Klokka 10.30 brant det i en kontainer ved Trollvann i Grefsenkollveien, med ukjent årsak. Det var ingen spredningsfare og brannvesenet fikk slukket den etter en drøy halvtime.

Ca. klokka 14.30 kom det inn en bil på Esso på Gaustad med brann i motoren. Den stoppet først rett ved bensinpumpene, så det ble litt hektisk. Men bilen ble dyttet unna, og brannen slukket etter hvert. Bilen ble tauet.

Om kvelden påskeaften klokka 23.15, ble det meldt om fest og støy på basketbanen ved Engebråten skole. Det ble spilt høy musikk som holdt melders barn våkne. Politiet hadde ikke mulighet til å rykke ut.

Vodka i trusa

Natt til søndag 1. påskedag klokka 01.20 ble det meldt om nok en fest, denne gang på Gaustad, der det var mye støy og melder som mente det hørtes ut som flere enn tre personer. Politiet kontrollerte adressen, og fant fem personer i 20-årene. Det ble opprettet sak mot alle fem for brudd på smittevernloven.

Søndag 1. påskedag klokka 09.25 ble det meldt om en person som lå og sov på fortauet ved den ene nedgangen til Storo t-banestasjon. Vedkommende så uskadd ut, hadde puls og pustet, men reagerte ikke på smerte, og fremsto som bevisstløs. Politiet fant en litersflaske med vodka i trusa, og vedkommende ble kjørt til Ullevål sykehus. Det ble på dette tidspunktet ikke funnet noe id på vedkommende.

ANNONSE

Søndag kveld klokka 17.55 på Ring 3 østgående ved Tåsen ble det meldt om en eldre kvinne, trolig i 80-årene, som gikk i veibanen. Politiet kjørte strekningen, men kunne ikke finne kvinnen, og fikk heller ikke flere meldinger om henne.

Senere på kvelden kom det melding om husbråk på Ullevål, på en adresse med kjenninger av politiet. Et par fremsto som beruset, og sa de hadde slåss. Den ene blødde fra nesa og ble fraktet til legevakt, men stakk senere av derfra. På adressen på Ullevål fikk de pålegg om å holde fred frem til klokka 08 2. påskedag.

Brann i Bråtenalleen

Klokka 20.30 ble det meldt om en brann i én av tre eneboliger i rekke i Båtenalleen på Grefsen. Det ble meldt om kraftig røykutvikling fra en garasje, og mulig spredningsfare. De ble bekreftet at det ikke var folk inne i huset som brant. Klokka 22.15 meldte brannvesenet at brannen var slukket, men de ble på stedet for etterslukking i flere timer utover natta.

Klokka 22.15 1. påskedag kom det melding fra Tåsenveien om at fire ungdommer hadde vært i en barnehage i nærheten og stjålet trehjulssykler. De ble observert på disse i retning Voldsløkka. Politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut. Hvis noen finner igjen syklene vil nok barnehagen i Tåsenveien sette pris på det.

Kranglet i veien

Mandag 2. påskedag kom det i 16-tiden melding om at en motorsyklist og en bilfører kranglet høylytt i veien ved Ullevaal stadion. Det var flere som meldte om dette, blant annet bilføreren selv. Motorsyklisten skal ha ment bilføreren brøt vikeplikten og slått inn sidespeilet på bilen, noe bilføreren var uenig i. Situasjonen så ut til å løses av seg selv før politiet rakk frem til stedet.

Natt til tirsdag, klokka 00.20 ble politiet varslet om en eldre, forvirret mann uten sko på Esso Gaustad. Han skal ha bedt melderen om penger til en drosje til tannlegen. Mannen hadde en trygghetsalarm, og fremsto i følge melder som dement. Mannen ble hentet av ambulanse.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE