Nordre Aker Budstikke

Penelope (13) fra Kjelsås til klimaforhandlingene i Bonn

Barnas Klimapanel velges demokratisk på Miljøagentenes landsmøte. Panelet består av: Sara (Oslo), Victor (Kolbotn), Kaja (Lofoten), Kristiane (Hamar), Andreas (Bergen), Penelope (Oslo), Emma (Trondheim) og Aron (Haugesund). Medlemmene av Barnas Klimapanel er mellom 12 og 15 år. Foto: Barnas Klimapanel/Amanda Orlich

– Jeg gleder meg veldig til å videreformidle innspillene vi har samlet inn fra barn i hele Norge til politikere på klimatoppmøtet, sier Penelope Lea.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2017 kl 10:54

KJELSÅS: 13.-17. november reiser barna i Barnas Klimapanel til klimaforhandlingene i Bonn.

– Penelope Lea (13) fra Kjelsås i Oslo er en av fem barn fra hele Norge som skal reise til Bonn for å representere norske barn på klimakonferansen. Penelope har vært en aktiv miljøagent i hele 5 år, og skal i år på klimakonferansen for første gang, fra pressmelding fra Klimaagentene.

– Jeg gleder meg veldig til å videreformidle innspillene vi har samlet inn fra barn i hele Norge til politikere på klimatoppmøtet, særlig til FNs klimapanel. Jeg håper at politikerne ikke bare hører på oss barn, men faktisk tar oss på alvor og gjør mye for ta vare på framtida vår, sider en unge miljøbevisste kjelsåsjenta.

Rapport om innspill

Fra pressemeldingen går det videre frem at i år, som i fjor, skal Barnas Klimapanel være tilstede for å påvirke, lære og formidle klimakrav på vegne av norske barn. Tidligere i høst skrev de en rapport basert på innspill fra norske barn om klima, miljø og barns framtid. De har fått inn innspill fra hundrevis av barn over hele Norge, og det er disse innspillene en grunnlaget for innholdet i rapporten og deltagelsen på konferansen. 

Rapporten skal overleveres til politikere og beslutningstakere på klimatoppmøtet.

Barnas Klimapanel

Barnas Klimapanel ble konstituert på Eidsvoll 16. februar 2015, og er det første i sitt slag i verden. Panelet består av åtte miljøagenter mellom 12 og 15 år, fra hele landet. Barnas Klimapanel skal være et talerør for barn fra hele Norge når det gjelder klima og deres fremtid. De skal videreformidle barns forslag, tiltak, krav og innspill til dem som bestemmer. 

Miljøagentene 

Miljøagentene er barnas egen miljøvernorganisasjon, og jobber for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Miljøagentene ønsker et renere miljø og en tryggere framtid for jorda og menneskene som bor på den. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for å ta bedre vare på jordkloden vår. Alle miljøagenter har rett til å si ifra. Hvis alle gjør litt hver dag kan vi få til mye sammen!
 
LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...