Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Planlegger 160 nye tilpassede boliger

Eldrebyråd Aud Kvalbein sammen med beboer Karen Wabeck ved de nye PU-boligene i Sørkedalsveien 169. Foto: OSLO KOMMUNE, BOLIGBYGG

Onsdag åpnet eldrebyråd Aud Kvalbein åtte nye boenheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Ytterligere 160 tilpassede boliger er planlagt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2015 kl 09:10

RØA/HOVSETER: Onsdag 28. januar åpnet eldreyråd Aud Kvalbein (KrF) åtte nye boliger for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Bydel Vestre Aker. Ytterligere 160 slike boliger er planlagt de nærmeste årene, skriver byrådet i en pressemelding.

– I Sørkedalsveien 169 står nå åtte helt nyoppførte leiligheter, som allerede er tatt i bruk. Dette er et godt tilrettelagt, samlokalisert botilbud med aktiviteter og mulighet for sosialt nettverk, sier Kvalbein.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Brukere fra hele byen kan søke om plass

Det tilpassede boligkomplekset i to etasjer har fellesareal med kjøkken og stue.

I prosjektet er det også lagt vekt på utvendige løsninger som balkonger/terrasse, svalganger med trapp, heis, og parkeringsplass. Yttertak og vegger er også tilpasset øvrig bebyggelse i området. I tillegg har bygget en egen personalbase med døgnbemanning.

For økonomiplanperioden 2015-2018 har bystyret avsatt 2,1 mrd. kroner til anskaffelse av boliger til vanskeligstilte og mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Tilbudet er byomfattende, hvilket betyr at også brukere som i dag er bosatt i Nordre Aker kan søke om plass i boligkomplekset på Røa.

LES OGSÅ: Planlegger 3000 nye boliger i Nydalen

Planlegger 160 nye, tilpassede boliger

– 29 nye boliger for mennesker med nedsatt funksjonsevne er allerede etablert. Totalt har byrådet planer og har satt i gang arbeid for ytterligere 160 boliger de nærmeste årene, sier byråd Aud Kvalbein.

Bydel Vestre Aker har en høy andel av mennesker med nedsatt funksjonsevne. Mange foreldre med funksjonshemmede barn flytter til bydelen.

– At boligene i Sørkedalsveien nå er tatt i bruk, er viktig for å imøtekomme behovet de neste 10-15 årene, avslutter byråd Kvalbein.

LES OGSÅ: Slik vil de lage mer liv i Skar leir og i hele Maridalen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...