Nordre Aker Budstikke

Planlegger å kjøre løyper mandag

Bymiljøetaten melder at de etter planen vil begynne å kjøre skiløyper i morgen. Slik så det ut mellom Frognerseteren og Tryvann sist det var skiføre i Oslo. Foto: Christian Fredrik Borg

– Virkelig en dag for nasjonalromantisk distraksjon mens «julegleden» her og der under skidressen forsvinner like raskt som kilometrene slukes!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.12.2020 kl 07:35

NORDMARKA: Søndag er det meldt opp mot 20 millimeter nedbør i Oslo, ifølge Yr.

Tidligere i desember var det skiføre enkelte steder i hovedstaden, men det regnet bort for en uke siden. Nå har imidlertid Bymiljøetaten i Oslo kommune, som kjører løypene i nærområdene, en god nyhet.

– Søndag er det meldt regn, store mengder! Så vi sitter bokstavelig talt «stille i båten» og ser an hva som skjer. Om ettermiddagen skal det dreie over mot mer snø, og slår prognosene til, skal det komme mellom 25 og 35 centimeter i høyden, skriver etaten i en oppdatering på Skiforenings føremelding.

Og legger til:

– Virkelig en dag for nasjonalromantisk distraksjon mens «julegleden» her og der under skidressen forsvinner like raskt som kilometrene slukes!


Starter mandag morgen

Bymiljøetaten planlegger for å kjøre løyper allerede mandag morgen.

– Planen er å starte på morgenen med hovedløypene fra Frognerseteren med to maskiner og strekke ut løyper til Nordmarkskapellet, Skjennungen og Ullevålseter. Deretter blir det å vedlikeholde løypenettet gjennom dagen i forhold til vær og føre, skriver de.

Dersom det kommer tilstrekkelig med snø i Lillomarka, vil etaten også forsøke å kjøre der etter den samme strategien. Det blir i hovedsak på veiene, deriblant veien mellom Tømte og Movatn. Den ble frigjort av Løvenskiold julaften.


Lørdag, 2. juledag, kom det rundt seks centimeter snø i høyden. Etaten melder at det var bra der det allerede var en såle fra før, men ikke nok til å hjelpe der snøen hadde smeltet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...