Nordre Aker Budstikke

Planlegger sykkelfelt over hele platået. Da forsvinner gateparkeringen

Mye arbeider på Grefsenplatået i dag, men når utskiftningen av trikkeinfrastrukturen er klar, starter Bymiljøetaten å anlegge sykkelfelt her. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det blir sykkelfelt i Grefsenveien over hele Grefsenplatået, forteller Bymiljøetaten. Arbeidene starter når Sporveien er ferdig med sin oppgradering.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2019 kl 10:20

GREFSEN: Ikke til å unngå å legge merke til at det arbeides i Grefsenveien. Trikkeskinnene og trikketraséen oppgraderes fra Platåveien til Midtoddveien, Sporveien er prosjektleder og byggherre. Per i dag er det kun mulig for biler og busser å kjøre Grefsenveien fra Midtoddveien i sørlig retning, mot Grefsen.

Julegaven til mange Kjelsås- og Grefsen-beboerne fra Sporveien, er å åpne for normaltrafikk for buss og bil på nevnte strekning - her kan du lese saken fra forrige uke.

Samtidig arbeider Vann- og avløpsetaten i Myrerskogveien og Marsveien, inn mot Grefsenveien - noe Nordre Aker Budstikke også har omtalt tidligere.

Vann- og avløpsetaten forteller i sak i Nordre Aker Budstikke torsdag, at de tror at de to nevnte veiene mot Grefsenveien, kan åpnes i juli 2019.

I samme sak går det også frem at strekningen Storokrysset mot Disen, ikke åpnes for ordinær trafikk med bil, før senere.

Sykkelfelt

For ikke lenge siden ble sykkelfeltene fra Disen og opp til Glads vei ferdige. Dette fjernet gateparkeringen i Grefsenveien mellom Disen og Glads vei, en strekning der parkering av tungtransport hadde vært et irritasjonsmoment i lang tid.

Det er som kjent også planlagt sykkelfelt i Grefsenveien fra Storo til Disen, når arbeidene i Grefsenveien på denne strekningen står ferdige.

– Hva med sykkelfelt videre fra Glads vei til Kjelsås, er det i planene til Bymiljøetaten? I så tilfelle; vil det bli lagt i sammenheng med arbeidene som pågår på strekningen nå?

– Bymiljøetaten skal etablere sykkelfelt videre fra Glads vei og opp til Myrerskogveien så snart vi får tilgang etter Sporveiens arbeider. Men det er usikkert om vi rekker å ferdigstille sykkeltilretteleggingen før vinteren, svarer Thea Leivestad, pressekontakt i Avdeling for gange og sykkel i Bymiljøetaten.


Grefsenveien, her sett i retning Myrerskogveien, dit sykkelfeltene kommer i første omgang. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Myrerskogveien

I første omgang er sykkelfeltplanene nordover kun til Myrerskogveien, i påvente av videre planlegging av hvordan Grefsenveien vil blir ferdigstilt av prosjektet, fra Myrerskogveien til Midtoddveien og «Coop-krysset».

– På sikt er planen å videreføre sykkelfeltene helt opp til Kjelsåsveien, og det er også bestillingen fra bydelen, men dette lar seg ikke gjøre i denne runden. Det er ikke mulig å kombinere sykkelfelt med de nye trikkesporene mellom Myrerskogveien og Kjelsåsveien på grunn av plassmangel i veibanen. Sykkelfeltene vil derfor stoppe ved Myrerskogveien i denne omgang. Det er ikke praktisk å arbeide parallelt med Sporveien, vi lar dem gjøre seg ferdig med sporene før vi gjør våre «lette» arbeider med å legge asfalt, sette kantstein og merke opp sykkelfelt, sier Leivestad.

Bymiljøetaten bekrefter overfor lokalavisa at det skal bli sykkelfelt på begge sider av veien på hele den nevnte strekningen over Grefsenplatået. Det vil også bli parkeringsforbud langs veien, der de nye sykkelfeltene kommer fra Glads vei og mot Kjelsås.

LES OGSÅ: Hva skjer egentlig ved Kuben, når skal leilighetene bygges?

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...