Nordre Aker Budstikke

Plutselig sto det en orgelkrakk der

Da er orgelkrakken på plass ved orgelet i Maridalen kirke. Foto: MARIDALEN KIRKE

De hadde ikke råd til å kjøpe en ny krakk, men så kom en engel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2017 kl 11:15

MARIDALEN: Dette innlegget ble først publisert på Maridalen kirkes facebookside, og Nordre Aker Budstikke har fått tillatelse til å dele med leserne av lokalavisa.

– I kirka vår har vi hatt en gammel orgelkrakk. Den har ikke kunne reguleres opp og ned, noe som ikke har vært heldig for organisten vår Ingve som er en lang, ung mann. Vi bestemte i menighetsrådet at vi skulle investere i ny krakk, men siden dette er dyrt sendte først daglig leder en mail til kolleger i Oslo om noen hadde en stående, men fikk ingen respons. Men se, en engel kom, skriver kirken på egen facebookside.

Maridalen kirke - i Maridalen. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Perfekt

For nemlig, en onsdag, da sognepresten kom for å åpne kirken, ja da hadde orgelengelen vært der.

– Da sogneprest Ketil (journ. anm. Rosnes) kom til dalen for åpen kirke, stod denne flotte, regulerbare krakken der. Han klarte akkurat å bære den opp på galleriet, og den passet jo perfekt til orgelet vårt. Så nå har vi regulerbar orgelkrakk, en veldig fornøyd organist og tid og penger spart for menighetsrådet, skriver de videre.

Et aldri så lite julemysterium

– Giveren er fortsatt ukjent og det er vårt flotte lille julemysterium. Vi er så takknemlige, og ønsker samtidig velkommen til åpen kirke onsdag, mellom klokken 12.00 og 16.00.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...