Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Pøbler skyter maling på hus og biler

VANDALISME: Dette huset på Kjelsås ble beskutt med paintball flere ganger lørdag formiddag. Foto: LESERFOTO

Flere hus, og minst én bil, har de siste dagene blitt beskutt med paintball på Grefsenplatået.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2015 kl 21:37

KJELSÅS: Fredag kveld, kloken 21.15, meldte Oslopolitiet på Twitter at de var på vei til Nordlysveien på Grefsenplatået for å lete etter ungdommer som skulle ha beskutt minst ett hus og en bil med paintballkuler.

Paintballgeværer inneholder malingskuler som sprekker og lager malingsflekker når de blir skutt ut og treffer noe.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Kan komme hjem fra ferie til ubehagelig overraskelse

Det var beboeren i huset som ble beskutt som meldte fra til politiet. Letingen etter pøblene på Kjelsås fredag var resultatløs, får Nordre Aker Budstikke opplyst fra Majorstuen politistasjon.

Av politiloggen går det ikke fram om det det var flere hus som ble skutt på fredag kveld. Dermed er det fare for at beboere i området kan komme hjem fra ferie og finne malingsflekker på eiendommene sine.

LES OGSÅ: Kjelsåsspiller i branndrama i Las Vegas

Ny hendelse lørdag formiddag

Lørdag ble nemlig Nordre Aker Budstikke kontaktet av en småbarnsfamilie i det samme området, som opplevde at huset deres ble beskutt med painballgevær klokken 10.30 på formiddagen.

MALING: Griseri på vinduet for familien på Kjelsås. Foto: LESERFOTO

– Vi hørte et skikkelig smell i kjøkkenvinduet og trodde først det var en fugl som virkelig hadde blitt smadret i en kollisjon med vindusruten. Da jeg gikk ut for å se etter fuglen hørte vi imidlertid ytterligere et par smell, og det ble tydelig at det var tre paintballkuler som hadde smurt seg utover både vindu og vegg, sier Kjelsås-beboeren, som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Han sier familien var heldige som var hjemme og fikk med seg hva som skjedde, slik at de raskt fikk vasket malingssølet av huset før det satte permanente merker.

Familiefaren er også bekymret over hva som kunne ha skjedd dersom noen ble truffet av kulene, som i verste fall kan forårsake alvorlige øyeskader.

VANDALISME: Dette huset på Kjelsås ble beskutt med paintball flere ganger lørdag formiddag. Foto: LESERFOTO

LES OGSÅ: – Foreldre prøver å få 5-åringer inn på 12-årsgrense

– Ring politiet

Heldigvis ble ingen skadet i de to paintball-episodene i helgen som Nordre Aker Budstikke har fått kjennskap til. Ingen av de to hendelsene er politianmeldt, opplyser Line Lorentzen ved Majorstuen politistasjon.

– Hvis det ikke er store skader får det være opp til den enkelte om man ønsker å anmelde det. Hvis det er snakk om skader som blir en forsikringssak må det anmeldes, sier Lorentzen.

Hun oppfordrer imidlertid folk til å ringe politiet dersom man er tilstede når slike hendelser finner sted.

Har du opplevd det samme, eller vet noe om disse hendelsene? Tips Nordre Aker Budstikke!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...