Nordre Aker Budstikke

Naboer sier de ikke tør være i skogen:

Politiet bekrefter at de har blitt varslet om blotter eller truende person

Foto: Kristin Tufte Haga / Nordre Aker Budstikke

Har du tips til saken? Send tips!

Siden påske har det kommet flere meldinger om episoder med truende atferd og blotting i skogen nord for Korsvoll. Politiet kan ikke svare på omfanget av problemet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2020 kl 08:29

GRINDA: Nordre Aker Budstikke har blitt kontaktet av flere bekymrede småbarnsforeldre om uønsket aktivitet i skogen nord for området. Det skal være snakk om blotting og truende atferd i skogen innenfor Grindajordet på Korsvoll.

Politiet skal også være varslet.

Tør ikke være i skogen

Nordre Aker Budstikke har siden påske fått flere meldinger om episoder med truende atferd og blotting fra det som angivelig skal være én person i skogen nord for Korsvoll.

– Det har vært mange episoder av en blotter i området Langmyrgrenda, Grinda og Låkeberget. Vedkommende har også truet mennesker og bedt noen kle av seg. Flere episoder er meldt til politiet. Folk tør ikke være i skogen, og unger har fått nye rutiner, fortalte en leser til Nordre Aker Budstikke etter påsken.

Leseren fortalte da om at det hadde vært minst fire-fem hendelser på noen få dager.


Nordre Aker Budstikke forela beskrivelsen for Oslopolitiets kommunikasjonsavdeling. De klarte ikke å finne noe som tilsa at politiet hadde blitt varslet.

Melding fra bekymret mor

18. mai bekrefter imidlertid avsnittsleder ved Majorstuen politistasjon, Inger Larsen, at politiet har blitt varslet én gang.

– Vi mottok en henvendelse fra en bekymret mor for rundt en måned siden om et forhold som skal ha skjedd ved Svenskemuren på Korsvoll. Forholdet er loggført. Politiet undersøkte området uten å finne noe, skriver hun i en kort kommentar formidlet av kommunikasjonsstaben i Oslo politidistrikt.

Nordre Aker Budstikke har forsøk å komme i kontakt med Majorstuen politistasjon og avsnittslederen, uten hell. Politiet har ikke opplyst om det er blotting eller truende atferd meldingen skal ha gått ut på.

Truet på joggetur

En annen person var på joggetur i skogen nord for Grindajordet da det plutselig dukket opp en mann rett ved henne. Personen skal ha hatt på seg finlandshette og oppført seg truende. Joggeren løp til et sted med mer folk før politiet ble varslet, får Nordre Aker Budstikke opplyst.

Svarer ikke på spørsmål

Nordre Aker Budstikke har også i en lengre tid forsøkt å få svar på spørsmål om bekymringmeldingene fra kommunikasjonsstaben til Oslo politidistrikt.

Politiet har ikke besvart Nordre Aker Budstikkes spørsmål, blant annet om de anser det som trygt for skoler å sende elever til området uten lærer, som flere skoler har gjort.

Torsdag bekrefter Majorstuen politistasjon gjennom kommunikasjonsstaben at det ikke foreligger flere tips eller meldinger om episoder i området.

– Vi har ikke annet å melde i denne saken enn det som ble kommunisert 18. mai, og at innbyggerne bør varsle politiet hvis man opplever ubehageligheter slik som beskrevet i det aktuelle tipset.

Disse spørsmålene svarer ikke politiet på:

- Hva går meldingen(e) ut på?

- Er det barn som har blitt utsatt for blotting eller blitt truet?

- Hvor mange personer fremstår det for politiet det er som utfører disse handlingene?

- Vi får opplyst at politiet har vært i området og advart mot dette (blottere e.l.). Stemmer dette og hvorfor har politiet eventuelt gjort dette?

- Hvorfor har ikke politiet tvitret om hendelsene?

- Koronasituasjonen gjør at skolene må tenke alternativt, og derfor har elever ved flere skoler blitt sendt til området uten lærer for undervisning. Disse har nødvendigvis ikke telefon med seg pga. smitteverntiltak o.l. Barnehager bruker også området. Hva tenker dere om at barn sendes i dette området, og bør skolene slutte med dette? Har politiet informert skoler i området om dette?

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Har du tips i saken? Send oss en e-post eller melding på Facebook!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...